DGMR/Adviesdiensten/Duurzaamheid en gezondheid

Duurzaamheid en gezondheid

Duurzaamheid en gezondheid in gebouwen

Toekomstbestendig gebouw

Om de ecologische footprint van gebouwen zo klein mogelijk te houden, zijn duurzame oplossingen steeds belangrijker. Circulariteit, duurzaamheid en gezondheid zijn terugkerende thema’s, omdat ze te maken hebben met de toekomst van bedrijven, medewerkers en bewoners. Duurzame ambities hebben, is stap één. Maar hoe realiseer je vervolgens zo’n toekomstbestendig gebouw, waarin mensen gezonder en productiever zijn en met plezier verblijven?

Ambities tastbaar maken

Of het nu gaat om duurzaamheid, circulariteit of gezondheid, de adviseurs van DGMR dagen opdrachtgevers uit om deze thema’s vanaf de start in het ontwerp te betrekken. Samen kijken we naar wat mogelijk en haalbaar is. En we vertalen ambities naar bijvoorbeeld BREEAM, WELL of bouwfysische oplossingen. Wij maken de ambities graag zo tastbaar mogelijk en vullen ze in op een integrale en vernieuwende manier. We kunnen terugvallen op een ruime ervaring in onze advisering over duurzaamheid en het realiseren van gezonde gebouwen.

 

Onze adviseurs Duurzaamheid en gezondheid

Meer informatie over duurzaamheid en gezondheid

 • Circulariteit

  Hoe creëer je een gebouw dat vijftig jaar of langer kan staan, maar vervolgens net zo eenvoudig afgebroken en elders opgebouwd kan worden? Of waarvan alle materialen op allerlei manieren hergebruikt kunnen worden? Dat vraagt vanaf de start van een ontwerp nadenken over recycling. De adviseurs van DGMR nemen het ontwerpteam hierin mee. We kijken naar de haalbaarheid en toepassing van innovaties op het gebied van circulair bouwen, zodat gebouwen ontstaan die flexibel zijn en lang meegaan, waardoor we verspilling en sloop voorkomen.

  Ga naar de whitepaper ‘Omgaan met een gebouw als materiaaldepot’.

 • BREEAM

  De duurzaamheidscertificering BREEAM-NL is niet meer weg te denken uit de Nederlandse bouwwereld. Adviseurs van DGMR treden op als BREEAM-expert voor Nieuwbouw&Renovatie en In-Use. We helpen u graag met het bepalen van uw ambitie en stappenplan om te certificeren. Onze experts zijn ook uitstekend in staat de certificering te begeleiden, omdat we aan de wieg stonden van BREEAM in Nederland. En nog steeds denken we in adviesgroepen bij de Dutch Green Building Council (DGBC) mee over de doorontwikkeling van deze methodiek.

 • LEED

  Wij zien dat in Nederland steeds vaker LEED gevraagd wordt als beoordelingsmethodiek. Met name bij internationaal georiënteerde beursgenoteerde bedrijven of bijvoorbeeld bij luchthavens. Als LEED Accredited Professional beschikt DGMR over een brede en diepgaande kennis over duurzaam bouwen en de toepassing van de LEED-systematiek. DGMR deed inmiddels veel ervaring op in het begeleiden van toonaangevende projecten en het realiseren van hoge duurzaamheidsambities.

 • WELL

  De gezondheid in gebouwen wordt steeds belangrijker voor gebouweigenaren en huurders. Maar hoe weet je of een gebouw gezond is? En hoe bevorder je de gezondheid van gebruikers? Met WELL komen we tegemoet aan de jarenlange wens van gebouweigenaren, projectontwikkelaars en werkgevers om met een certificaat te laten zien dat ze extra geïnvesteerd hebben in een gezonde werkomgeving.

  DGMR kan hen samen met dochteronderneming BBA Binnenmilieu begeleiden in het proces van WELL-certificering. Maar ook in het voortraject kunnen we gezondheidsambities en -eisen vaststellen. Als eerste bureau in Europa kan DGMR namens het Green Business Certification Inc. (GBCI) als WELL Performance Testing Organization WELL-assessements uitvoeren op de gezondheidsaspecten in uw gebouw.

  Meer over WELL

 • Fitwel

  Omdat mensen meer dan 85 procent van hun tijd binnen doorbrengen, is een gezond binnenklimaat van belang. Fitwel richt zich op gezonde campussen, kantoor- en woongebouwen. Wie wil investeren in een gezonde omgeving, maar WELL te hoog gegrepen vindt, krijgt met Fitwel een aanpak die laagdrempeliger en goedkoper is. Fitwel focust zich vooral op fitness en beweging, voeding en water, licht en uitzicht en houdt daarbij rekening met de mentale gesteldheid. DGMR heeft een Fitwel Ambassador die samen met u kijkt hoe u gezondheid kunt implementeren in uw gebouw.

 • Active House

  Wie op alle vlakken een gebouw met welzijn, energie en milieu wil ontwikkelen, vindt handvatten bij Active House. Dit label stelt de mens centraal en zorgt ervoor dat elementen als energie, milieu en comfort in balans zijn. Adviseurs van DGMR kunnen deze holistische benadering vertalen naar woningen, maar Active House wordt ook steeds meer gebruikt voor bijvoorbeeld musea, scholen en kantoren. Het label is relatief eenvoudig te realiseren en ook als ontwerpinstrument te gebruiken om duurzaamheidsambities zichtbaar te maken.

DGMR adviseert klanten in deze markten

Bedrijfsadvisering

We werken samen aan een verantwoord ondernemings- en leefklimaat binnen de kaders van het overheidsbeleid.

Beleidsadvisering

Voor uw oplossingen van morgen zetten we fundamentele kennis om in praktisch toepasbare kennis en producten.

Woningbouw

We leveren graag een bijdrage aan gezonde en prettige woonomgevingen, veelal in mixed-use opgaves en gestapelde woningbouwcomplexen.

Industriegebouwen

Wij kennen de specifieke aanpak voor distributiecentra, datacenters en tankopslag voor op maat gemaakte oplossingen.

Kantoren

Wij helpen opdrachtgevers hun gebouwen vooral onderscheidend, gezond, productief, comfortabel en veilig te maken.

Laboratoria

Onze unieke ervaring met trillingstechniek in combinatie met bouwfysica en brandveiligheid maakt het verschil.

Leisure

Beleving creëren voor bezoekers van musea, concertzalen, sportcomplexen, pretparken en bijvoorbeeld bioscopen doen we samen.

Onderwijs

We helpen scholen en universiteiten een keuze te maken voor een omgeving die leerprestaties verbetert.

Retail

Om van winkelen een nieuwe ervaring te maken, vertalen we winkels en ‘shopping malls’ naar comfortabele gebouwen.

Zorg en hotels

Wij creëren voor ziekenhuizen en hotels een omgeving waarin mensen goed kunnen herstellen en kunnen ontspannen.

Een gezond gebouw met WELL

Groene werkomgeving in EDGE Olympic

Ambities om uw gebouw gezond te maken? De WELL Building Standard is een krachtig middel om een gezonde werkomgeving te creëren. Met als doel om de gezondheid en productiviteit van gebouwgebruikers te bevorderen. DGMR is de eerste WELL Performance Testing Organization van Europa.

Groene werkomgeving in EDGE Olympic

Gerelateerde adviesdiensten

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

 • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.