DGMR/Adviesdiensten/Duurzaamheid en gezondheid

Duurzaamheid en gezondheid

Toekomstbestendig gebouw

Om de ecologische footprint van gebouwen zo klein mogelijk te houden, zijn duurzame oplossingen steeds belangrijker. Duurzaamheid en circulariteit zijn terugkerende thema’s, omdat ze te maken hebben met de toekomst van bedrijven, medewerkers en bewoners. Duurzame ambities hebben, is stap één. Maar hoe realiseer je vervolgens zo’n toekomstbestendig gebouw, waarin mensen gezonder en productiever zijn en met plezier verblijven?

Ambities op duurzaamheid tastbaar maken

Of het nu gaat om duurzaamheid, circulariteit of gezondheid. De adviseurs van DGMR dagen opdrachtgevers uit om deze thema’s vanaf de start in het ontwerp te betrekken. Samen kijken we naar wat mogelijk en haalbaar is. Wij maken de duurzaamheidsambities graag zo tastbaar mogelijk en vullen ze in op een integrale en vernieuwende manier. We kunnen terugvallen op een ruime ervaring in onze advisering over duurzaamheid.

Meer informatie over duurzaamheid en gezondheid

 • BREEAM

  In steeds meer bouwprojecten adviseren we over BREEAM-certificering. Adviseurs van DGMR treden op als BREEAM-expert of -assessor voor nieuwbouw en in-use. We zijn uitstekend in staat de certificering te begeleiden, omdat we aan de wieg stonden van BREEAM in Nederland. En nog steeds denken we in adviesgroepen bij de Dutch Green Building Counsil (DGBC) mee over de doorontwikkeling van deze methodiek.

 • LEED

  Wij zien dat in Nederland steeds vaker LEED gevraagd wordt als beoordelingsmethodiek. Met name bij internationaal georiënteerde beursgenoteerde bedrijven of bijvoorbeeld bij luchthavens. Als LEED Accredited Professional beschikt DGMR over een brede en diepgaande kennis over duurzaam bouwen en de toepassing van de LEED-systematiek. DGMR deed inmiddels veel ervaring op in het begeleiden van toonaangevende projecten en het realiseren van hoge duurzaamheidsambities.

 • WELL

  De gezondheid van de gebruikers van gebouwen wordt steeds belangrijker voor gebouweigenaren en huurders. Maar hoe weet je of een gebouw gezond is? En hoe bevorder je de gezondheid van gebruikers? Met WELL komen we tegemoet aan de jarenlange wens van gebouweigenaren, projectontwikkelaars en werkgevers om met een certificaat te laten zien dat ze extra geïnvesteerd hebben in een gezonde werkomgeving. DGMR kan hen samen met dochteronderneming BBA Binnenmilieu begeleiden in het proces van WELL-certificering. Maar ook in het voortraject kunnen we gezondheidsambities en -eisen vaststellen.

  Ga naar de whitepaper ‘Naar een gezond gebouw met WELL’.

 • Circulariteit

  Hoe creëer je een gebouw dat vijftig jaar of langer kan staan, maar vervolgens net zo eenvoudig afgebroken en elders opgebouwd kan worden? Of waarvan alle materialen op allerlei manieren hergebruikt kunnen worden? Dat vraagt vanaf de start van een ontwerp nadenken over recycling. De adviseurs van DGMR nemen het ontwerpteam hierin mee. We kijken naar de haalbaarheid en toepassing van innovaties op het gebied van circulariteit, zodat gebouwen ontstaan die flexibel zijn en lang meegaan, waardoor we verspilling en sloop voorkomen.

  Ga naar de whitepaper ‘Omgaan met een gebouw als materiaaldepot’.

DGMR adviseert klanten in deze markten

Bedrijfsadvisering

We werken samen aan een verantwoord ondernemings- en leefklimaat binnen de kaders van het overheidsbeleid.

Beleidsadvisering

Voor uw oplossingen van morgen zetten we fundamentele kennis om in praktisch toepasbare kennis en producten.

Industriegebouwen

Wij kennen de specifieke aanpak voor distributiecentra, datacenters en tankopslag voor op maat gemaakte oplossingen.

Kantoren

Wij helpen opdrachtgevers hun gebouwen vooral onderscheidend, gezond, productief, comfortabel en veilig te maken.

Laboratoria

Onze unieke ervaring met trillingstechniek in combinatie met bouwfysica en brandveiligheid maakt het verschil.

Leisure

Beleving creëren voor bezoekers van musea, concertzalen, sportcomplexen, pretparken en bijvoorbeeld bioscopen doen we samen.

Onderwijs

We helpen scholen en universiteiten een keuze te maken voor een omgeving die leerprestaties verbetert.

Retail

Om van winkelen een nieuwe ervaring te maken, vertalen we winkels en ‘shopping malls’ naar comfortabele gebouwen.

Zorg en hotels

Wij creëren voor ziekenhuizen en hotels een omgeving waarin mensen goed kunnen herstellen en kunnen ontspannen.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

 • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.