DGMR/Medewerkers/Peter Bijvoet

Peter Bijvoet

Adviseur bouwfysica
"Peter is een betrokken adviseur met kennis van zaken. Zijn heldere ontwerpbenadering leidt tot gebouwen met meer (belevings)waarde."

Peter’s werkbeleving

“Sinds 1998 ben ik als bouwfysisch adviseur bij DGMR betrokken. En daar heb ik mij als adviseur gevormd. Ik streef naar integrale ontwerpoplossingen, heb een pro-actieve houding, communiceer open en kijk steeds over de grenzen van mijn vakgebied heen.

De samenwerking met een theateradviesbureau heeft mijn kennis over zaal(akoestiek) verdiept en mijn kennisgebied verbreed met theatertechniek. Zo werd ik een all-round adviseur voor culturele projecten.”

Wat Peter bezig houdt

“Mijn fascinatie ligt in de beleving van ruimten. Dat wat een openbare ruimte of een gebouw tot een prettige of boeiende plek om te bezoeken of te verblijven. Vooral de akoestische beleving heeft daarbij mijn interesse: de wisselwerking tussen de (openbare) ruimte en het geluid.

De herontwikkeling van industrieel erfgoed en monumenten ervaar ik als een bijzondere uitdaging. Om de balans te vinden tussen bestaande gebouwkwaliteiten en de bouwfysische, akoestische en brandtechnische eisen. Dit verlangt dat je als adviseur terug gaat naar de essentie van het vak en dat je de gebruikers, de opdrachtgever en het ontwerpteam hierin weet mee te nemen.”

Peter denkt mee over

  • Culturele projecten: theaters, poppodia, bioscopen, scholen voor de kunsten.
  • Akoestisch complexe ruimten: muziekzalen, theaterzalen, auditoria, atria.
  • Herontwikkeling van industrieel erfgoed en monumenten.

Stel uw vraag aan Peter!

Vul het formulier in!

  • Hidden

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.