DGMR/Medewerkers/Ronald Oldengarm

Ronald Oldengarm

Adviseur brandveiligheid
"Ronald communiceert prettig direct. Een conceptueel denker die pragmatische en realistische oplossingen zoekt."

Ronald’s werkbeleving

“Samen werken aan een blijvend veilige leefomgeving is mijn doel. Absolute (brand)veiligheid bestaat niet, dus ik streef altijd naar een optimale brandveiligheid. Hierbij maak ik de afweging tussen brandveiligheid, bruikbaarheid, comfort, esthetiek en kosten. Oplossingen moeten realistisch en uitvoerbaar zijn.

Ik vraag mijzelf voortdurend af: ‘Is het veilig? Zou ik er zelf kunnen verblijven?’ Bij een negatief antwoord zoek ik door naar andere oplossingen. De ervaring leert dat je met niet-alledaagse oplossingen soms toch de gewenste doelstellingen kunt bereiken.”

Wat Ronald bezig houdt

“Een brandveilige leefomgeving. Ik zet graag mijn kennis en ervaring in om dit te bereiken en hieraan een bijdrage te leveren. De rol van een brandveiligheidsadviseur is beperkt; in teamverband bereik je meer.

Samen met de partners in een ontwerpteam, de eigenaar, de gebruikers en het bevoegd gezag kun je de brandveiligheid blijvend waarborgen. Het mogelijke effect van onze adviezen blijft meestal onzichtbaar. Maar mochten de geadviseerde maatregelen nodig zijn, dan moet het brandveiligheidsconcept wel kloppen!”

Ronald denkt mee over

  • Brandveilige gebouwde leefomgevingen.
  • Brandveiligheidsconcepten.
  • Brandbeveiligingsinstallaties: sprinkler-, brandmeld-, ontruimingsalarm- en rookbeheersingsinstallaties.
  • Complexe brandveiligheidsvraagstukken.

Stel uw vraag aan Ronald!

Vul het formulier in!

  • Hidden

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.