DGMR/Jaaroverzicht

Jaaroverzicht 2019 - 2020

DGMR Jaaroverzicht

Gezondheid

Collega’s die naar kantoor komen, kunnen niet om onze gezondheidscheck heen. De poster hangt bij de voordeur en maakt je bewust van je gezondheid. Hoesten of niezen? Keelpijn? Loopneus? Verhoging of koorts? Je bent welkom als je geen klachten hebt.

Ik ga nu zo’n twee dagen per week naar ons kantoor in Arnhem. En gelukkig zijn er meer collega’s die de stap naar kantoor zetten. Het kan weer, zij het beperkt. De eerste maanden van COVID-19 waren taai. We besteedden dan ook veel aandacht aan de mentale gezondheid van collega’s. Hoe krijg je weer houvast? Hoe vind je balans tussen werk en privé? Hoe zorg je voor beweging?

Het mooie was dat we dit snel konden oppakken, omdat we al veel bezig waren met gezondheid. We ontvingen voor ons kantoor in Den Haag het Platinum WELL-certificaat, omdat de werkomgeving aantoonbaar gezond is. En dat gaat niet alleen om daglicht en een zit/sta-werkplek, maar ook om cultuur en mentale gezondheid.

Ventilatie is een ander belangrijk gezondheidsaspect. Zeker nu het coronavirus rondwaart. We hameren op het belang van goede ventilatie om kerken, kantoren en scholen corona-proof te maken. Hoe eerder die kleine virusdruppeltjes (aerosolen) uit de lucht zijn, hoe beter. Samen met bba binnenmilieu wijdden we er een webinar aan.

En als vervolg daarop ontwikkelden collega’s van DGMR, bba binnenmilieu en Sensornet in razend tempo een nieuw product: SAM AIR. SAM AIR houdt voortdurend de luchtkwaliteit in de gaten en waarschuwt gebouwgebruikers als het tijd wordt voor extra ventilatie.

En zo deden we veel meer online. We moesten wel, en we leerden snel. Met als hoogtepunt het afscheid van onze directeur Hans van Leeuwen. Eerst voor externen en later voor intern. Uitzwaaien op afstand, maar wel met een warm programma. Bedankt Hans voor je jarenlange inzet. Geniet in alle gezondheid van je pensioen!

Ieke Kuijpers | directeur

People & Planet

Milieubeleid en CO2 van DGMR

Grip op de luchtkwaliteit in gebouwen

Binnenluchtkwaliteit meten vanwege corona

Zonder te veel besmettingsrisico naar kantoor of naar school? Ventileren en de luchtkwaliteit meten, zeggen de specialisten van DGMR, bba binnenmilieu en Sensornet. Zij ontwikkelden SAM AIR die 24/7 de kwaliteit van de binnenlucht monitort.

Binnenluchtkwaliteit meten vanwege corona

Maak kennis met ons

Medewerkers van DGMR in 2020

Onze 200 experts willen de beste in hun vak zijn. We gaan niet de gebaande paden, maar zoeken de grenzen van mogelijkheden op. We vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen.

Medewerkers van DGMR in 2020

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.