DGMR/Klanten/Active House

Samenwerken met Active House

Active House is een not-for-profit label dat zich kenmerkt door een gebruiker-georiënteerde kijk op duurzaamheid. Hierbij wordt idealiter gewerkt mét het (lokale) klimaat in plaats van er tegenin te gaan.

Samenwerking tussen Active House NL en DGMR

Energie en materiaal

Door optimaal gebruik te maken van wat de natuur en het gebouw te bieden hebben via bouwfysica, materiaaleigenschappen en architectuur. Om een gebouw te realiseren dat gezond en aangenaam is om in te vertoeven. En dit alles binnen de randvoorwaarden van zo efficiënt mogelijk omgaan met energie en materiaal.

DGMR heeft diepgaande kennis van Active House en is als bestuurslid van zowel Active House NL als Active House International nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van meerdere publicaties van en over Active House. DGMR is op dit moment de enige gecertificeerde partij in Nederland om Active House-berekeningen te verifiëren voor een Active House Label.

Meer over Active House

Betrokken adviseur

Bas Hasselaar

Adviseur Duurzaamheid en Gezondheid

Circulair bouwen voor de toekomst

Houten constructie van Triodos Bank, circulariteit in de bouw | DGMR

Samen kijken naar de haalbaarheid en toepassing van innovaties op het gebied van circulariteit. Zo ontstaan gebouwen die flexibel zijn en lang meegaan, waardoor we verspilling en sloop voorkomen.

Houten constructie van Triodos Bank, circulariteit in de bouw | DGMR

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!