DGMR/SAM Air: luchtkwaliteit meten

Monitor de luchtkwaliteit met SAM Air

Luchtkwaliteit in kantoor monitoren met SAM Air

Grip op de luchtkwaliteit

Weer terug naar kantoor? Corona onder controle? Kunnen uw mensen weer met een gerust hart aan de slag op kantoor? En hoe verkleint u de impact van een tweede golf op uw organisatie? SAM Air geeft u inzicht in de luchtkwaliteit en het blootstellingsrisico. Oftewel, de luchtkwaliteit meten; altijd en overal.

Natuurlijk blijven collega’s met verkoudheidverschijnselen thuis, houdt iedereen anderhalve meter afstand, wast zijn handen en niest in zijn ellenboog. Maar kan ik beter een werkplek in de teamruimte nemen, of liever in een kamer met een andere collega? En hoe lang kun je met tien mensen in de vergaderzaal zitten zonder al te veel risico te lopen door blootstelling aan microdruppeltjes in de lucht?

SAM Air houdt voortdurend de luchtkwaliteit in de gaten en waarschuwt als het tijd wordt voor extra ventilatie. Ons systeem houdt 24/7 een vinger aan de pols, zodat uw medewerkers gerust aan het werk kunnen. SAM Air geeft real-time inzicht voor iedereen. U krijgt grip op de luchtkwaliteit. De rapportages en adviezen van onze luchtkwaliteitexperts helpen u verder.

Veilig werken bij TVVL met SAM Air

Ondersteuning met SAM Air

SAM Air sensor Medewerker

De geruststelling voor uw terugkerende medewerkers met een directe terugkoppeling

  • Indicator voor te weinig ventilatie
  • Eenvoudig ‘stoplicht’ bij onvoldoende ventilatie en verhoogde kans op besmetting

Organisatie

Terugkoppeling via website en meldingen

  • Realtime én historisch overzicht voor facility manager of preventiemedewerker
  • Zeer snelle en eenvoudige installatie zonder kabels op uw wanden
  • Nederlandse leverancier
  • Automatische rapportages
  • Invulling zorgplicht werkgever
  • Interpretatie door dé specialisten van bba binnenmilieu en DGMR.

Vanaf €1,- per monitor per dag

SAM Air, controle over de luchtkwaliteit

SAM Air laat uw medewerkers zien wanneer de luchtverversing onvoldoende is, zodat zij en u en elkaar kunnen helpen door een raam te openen, de ventilatie hoger te zetten of naar een andere ruimte te gaan. Zelf de situatie de baas zijn, is beter dan je zorgen te maken over iets onzichtbaars!

Meten én weten

Maar wat is voldoende? Hoe weet je of de lucht voldoende wordt ververst? Je kunt nergens aan zien hoeveel virusdeeltjes er in de lucht zitten. Onze binnenmilieu-experts gebruiken wetenschappelijke inzichten om parameters die wèl meetbaar zijn te vertalen naar een risicobeoordeling voor het aerosol blootstellingssrisico in een ruimte. Dat geeft dus helderheid.

Realtime inzicht

SAM Air monitort of de ventilatie doeltreffend is door de luchtkwaliteit te meten met een netwerk van sensoren in uw gebouw. Op het display van elke sensor is de luchtkwaliteit voor de gebruiker duidelijk af te lezen. Een stoplicht geeft aan of het tijd wordt voor meer frisse lucht en bij een rood lampje klinkt er een piepje. SAM Air verzamelt de meetgegevens op een centrale server en houdt de situatie in de gaten.

SAM Air geeft de werkgever grip op het hier en nu via e-mailsignalering en een plattegrond met kleuren. In het dashboard ziet u in één oogopslag hoe het er nu voor staat in uw gebouw. En gisteren, en vorige week. Bovendien krijgt u van onze experts rapportages.

 

Luchtkwaliteit meten met SAM Air

 

Advies van luchtkwaliteitexperts

Onze luchtkwaliteitexperts interpreteren voor u de meetdata en geven u een realistisch advies over knelpunten én mogelijkheden om de luchtkwaliteit te verbeteren. Is de luchtkwaliteit voldoende om aan de zorgplicht voor uw mensen te voldoen? Essentieel als in het najaar mensen meer binnen zijn, de ramen en ventilatieroosters bij u op kantoor dicht gaan en er meer lucht gerecirculeerd wordt!

Uw mensen, maar ook klanten en andere bezoekers weten waar zij aan toe zijn: kan ik hier met een gerust hart werken? Ze kunnen zelf de in de gaten houden of de luchtkwaliteit voldoende is. Ze weten hierdoor wanneer het tijd wordt voor extra ventilatie, een pauze, of om een rustiger werkplek te gaan zoeken.

 

 

Ook voor u

Een SAM Air-netwerk is zo aangelegd. Geen kabels, geen gaten in de muur: het werk kan gewoon doorgaan. Onze monitors werken op een batterij en worden draadloos verbonden met onze eigen server. Dit is de elegantste, meest gebruikersvriendelijke, beste én eenvoudigste oplossing die er in de markt te krijgen is. Vanaf €1 per monitor per dag!

Covid-19 en ventileren

Aerosole besmetting

Covid-19 verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes. Deze druppeltjes vallen grotendeels binnen anderhalve meter op de grond. Daarom houden we anderhalve meter afstand. Maar tijdens praten, presenteren en lachen komen er ook nog veel kleinere microdruppeltjes (aerosolen) vrij. Die kunnen lang in de lucht blijven zweven en verspreiden zich door de hele ruimte. Ook deze druppeltjes bevatten het virus.

Ventilatie

De meeste mensen die besmettelijk zijn weten dat zelf niet. Als iemand besmettelijk is en je bent met meer mensen langer in dezelfde ruimte, dan neemt de kans op besmetting door microdruppeltjes toe. Door voldoende luchtverversing worden de microdruppeltjes snel afgevoerd en neemt dit risico weer af. Een goede luchtkwaliteit is sowieso beter voor de gezondheid en productiviteit.
Daarom is overal en altijd voldoende ventileren extra belangrijk, nu en in de toekomst!

Kennis over corona en ventilatie

bba in de media over luchtkwaliteit, ventilatie en corona

SAM Air is een samenwerking van DGMR, Sensornet en bba binnenmilieu. Onze experts houden de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen in de gaten en hebben een leidende rol in de kennisverspreiding rond corona en ventilatie in Europa.

Media

SAM Air-folder

SAM Air – Vinger aan de pols in coronatijd

Met een gerust hart naar kantoor

Onze contactpersonen

Antwan van Haaren is WELL Sound Advisor

Antwan van Haaren

Senior Adviseur Bouwfysica, WELL Sound Advisory & WELL AP

Christiaan de Wolf

Directeur Bouw en Senior adviseur Bouw- en geveltechniek

Gerelateerde adviesdiensten

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van ontwikkelingen bij DGMR.