DGMR/Medewerkers/Gertjan Verbaan

Gertjan Verbaan

Adviseur bouwfysica
"Gertjan is een creatieve, praktische en onderzoekende adviseur voor gebouwen, herbestemming en gebiedsontwikkeling."

Gertjan’s werkbeleving

“Duurzaamheid is een trending topic in de bouw. Maar zo nieuw is het niet! Al jarenlang adviseren we als bouwfysisch adviseur gebouwen en gebieden op het gebied van energiegebruik (EPC, energieconcepten), geluid, binnenklimaat en daglicht. Duurzaamheid verdient: minder energie, meer comfort. Met als doel prettige en gezonde gebouwen waar mensen graag willen wonen en werken.

Zo kan DGMR u helpen om duurzaamheid inhoud te geven. Een visie bij een plan, kennisuitwisseling over BREEAM of praktische adviezen om de gewenste kwaliteit ook daadwerkelijk te realiseren. Het leuke daaraan is dat het altijd maatwerk betreft en om creativiteit vraagt. Samen met een team van specialisten zoeken naar de beste oplossing, een inspirerend proces. Door mijn contacten bij HTS en TU, waarbij we actief participeren in afstudeeronderzoeken, blijf ik zoeken naar mogelijk inpasbare innovaties.”

Wat Gertjan bezig houdt

“De studie bouwkunde heb ik ooit gekozen, omdat ik iets zocht waar naast rekenen ook creativiteit een belangrijke rol speelt. Bouwfysica bleek die ideale combinatie te bieden: een vak dat continu in beweging is. En DGMR bleek een prettige werkgever: een koploper in bouwfysica, die graag kennis deelt en uitdraagt.

Qua inhoud werk ik bij voorkeur in de breedte, maar duik graag de diepte in als het gaat om onderwerpen zoals bijvoorbeeld daglicht en geluid. Voor beide onderwerpen hou ik me actief bezig met normontwikkeling. De uitdaging zit in de praktische vertaling. Daarbij is het de kunst om samen met een architect, opdrachtgever of installatieadviseur naar slimme oplossingen te zoeken.

Die puzzel is extra interessant bij herbestemmingen en renovaties die we de laatste tijd steeds vaker voorbij zien komen. Met mooie voorbeelden als resultaat zoals o.a. de Tempel Den Haag, Dunea Zoetermeer, Stadhuis Lelystad en ons eigen pand aan de Casuariestraat. In de stedelijke omgeving zie je dat terug in nieuwbouwprojecten zoals bijvoorbeeld New Babylon Den Haag, ROC CS Leiden en Stadskantoor Rotterdam.”

Gertjan denkt mee over

  • Frisse scholen, prettige en gezonde kantoren en kwaliteit in wonen.
  • Integrale duurzaamheid, van visie tot en met de uitvoering en de gebruiksfase.
  • Daglicht, geluid en energie.
  • Bestaande en nieuwe gebouwen, herbestemmingen en duurzame stedelijke gebieden.

 

Stel uw vraag aan Gertjan!

Vul het formulier in!

  • Hidden

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.