DGMR/Adviesdiensten/Geveltechniek

Geveltechniek

Geveltechniek voor gebouwen

Onderscheidende gevel

Gevels maken een gebouw onderscheidend. Niet alleen door een karakteristiek ontwerp, maar ook door geveltechniek met oplossingen die zorgen voor comfort en veiligheid in het gebouw. Vanaf de eerste lijnen op papier is de gevel belangrijk voor het ontwerp, ook bij gevelrenovatie. Hoe krijgt u een innovatieve, klimaatvriendelijke en betaalbare gevel met een lange levensduur? Maar ook bij bestaande gevels kunt u behoefte hebben aan onafhankelijk en deskundig advies of een kwaliteitscontrole.

Beroep op breed geveladvies

De ingenieurs en adviseurs van DGMR beschikken over specialistische kennis en volgen de ontwikkelingen in de markt. Regelmatig doen opdrachtgevers een beroep op onze expertise in nieuwbouwprojecten, maar daarnaast benaderen ze ons voor het oplossen van problemen in bestaande gevels. Ook productleveranciers kloppen bij ons aan voor een bijdrage aan hun productontwikkeling, -verbetering of -certificering van gevels.

Of de gevel nu energieneutraal, circulair, veilig of onderhoudsarm moet zijn, in alle gevallen gaan wij voor maakbare oplossingen in ons geveladvies.

 

Onze adviseurs Geveltechniek

Meer informatie over geveltechniek

 • Ontwerp en engineering

  DGMR bekijkt en beoordeelt de maakbaarheid van een gevelontwerp. We bedenken hoe het beeld van de architect gerealiseerd kan worden en welke koppelingen tussen gevelelementen het meest optimaal zijn. Dezelfde stappen zet DGMR voor renovatie of transformatie van gevels. Daar gaat meestal een gebouw- of gevelscan aan vooraf. We checken dan de bouwtechnische haalbaarheid van ingrepen voor bijvoorbeeld een energiezuiniger gevel. We zoeken naar een optimum tussen oud en nieuw, en adviseren en ontwerpen één of meerdere oplossingen.

 • Kwaliteitscontrole

  Wanneer de gevelbouwer zijn tekeningen en berekeningen gemaakt heeft, voeren we voor u de kwaliteitscontrole uit. We begeleiden de tests van prototypes, controleren de productie in de fabriek en de montage op de bouwplaats. Daar voeren we testen opnieuw uit, zodat de opdrachtgever zeker is van een goede gevel. Verscherpt toezicht op de uitvoering van essentiële kenmerken (lucht-, wind- en waterdichtheid, thermische en akoestische isolatie, inbraakwerendheid en brandveiligheid) behoort ook tot de mogelijkheden.

 • Productontwikkeling en -beoordeling

  Wilt u als leverancier van gevelproducten de circulariteit, energieneutraliteit, thermische eigenschappen, brand- of inbraakwerendheid van uw product verbeteren? Of wilt u de prestatie van uw product in een milieuclassificatiesysteem weten? Misschien vraagt uw klant een afwijkend product van de eerdere testen en vraagt u zich af of u een gelijkwaardigheidsverklaring kunt krijgen? Onze adviseurs kennen de markt, kennen de normen en regelgeving en hebben de elementaire kennis van uw fabricagemethode en product om u verder te helpen met productbeoordeling en productontwikkeling. U kunt ervan uitgaan dat we vertrouwelijk met uw verzoek omgaan.

DGMR adviseert klanten in deze markten

Kantoren

Wij helpen opdrachtgevers hun gebouwen vooral onderscheidend, gezond, productief, comfortabel en veilig te maken.

Laboratoria

Onze unieke ervaring met trillingstechniek in combinatie met bouwfysica en brandveiligheid maakt het verschil.

Leisure

Beleving creëren voor bezoekers van musea, concertzalen, sportcomplexen, pretparken en bijvoorbeeld bioscopen doen we samen.

Onderwijs

We helpen scholen en universiteiten een keuze te maken voor een omgeving die leerprestaties verbetert.

Retail

Om van winkelen een nieuwe ervaring te maken, vertalen we winkels en ‘shopping malls’ naar comfortabele gebouwen.

Woningbouw

We leveren graag een bijdrage aan gezonde en prettige woonomgevingen, veelal in mixed-use opgaves en gestapelde woningbouwcomplexen.

Zorg en hotels

Wij creëren voor ziekenhuizen en hotels een omgeving waarin mensen goed kunnen herstellen en kunnen ontspannen.

Gerelateerde adviesdiensten

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

 • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.