DGMR/Adviesdiensten/Bouw- en geveltechniek

Bouw- en geveltechniek

Onderscheidende gevels en daken

Gevels, glasdaken en gebruiksdaken maken een gebouw onderscheidend. Niet alleen door een karakteristiek ontwerp, maar ook door geveltechniek met oplossingen die zorgen voor gezondheid, comfort en veiligheid in het gebouw. Met voor duurzaamheid een zo laag mogelijke footprint voor het milieu. Vanaf de eerste lijnen op papier is de gebouwschil, de bouwperiode en vooral de exploitatie belangrijk voor het ontwerp, ook bij gevelrenovatie. Hoe krijgt u een betrouwbare, klimaatvriendelijke en maakbare gevel met een lange levensduur? Hoe zit het met de mogelijkheden voor zonnepanelen in de gevel? Ook bij bestaande gevels kunt u behoefte hebben aan onafhankelijk en deskundig geveladvies of een kwaliteitscontrole.

Breed advies bouw- en geveltechniek

De ingenieurs en adviseurs van DGMR beschikken over specialistische kennis en volgen de ontwikkelingen in de markt. Zij weten als geen ander de resultaten uit de modellen voor bouwfysica, brand en duurzaamheid te vertalen naar concrete oplossingen. Regelmatig doen opdrachtgevers een beroep op onze expertise in nieuwbouwprojecten. Daarnaast benaderen ze ons vaak voor het verduurzamen van bestaande gevels en daken of voor het oplossen van problemen in bestaande gevels. Ook productleveranciers kloppen bij ons aan voor een bijdrage aan hun productontwikkeling, -verbetering of -certificering van gevels.

Of uw gebouw nu energieneutraal, circulair, veilig of onderhoudsarm moet zijn, in alle gevallen gaan wij voor maakbare en betrouwbare oplossingen in ons geveladvies.

 

Onze adviseurs Bouw- en geveltechniek

Meer informatie over bouw- en geveltechniek

  • Gevelontwerp, dakontwerp en engineering

    DGMR bekijkt en beoordeelt de maakbaarheid van een gevelontwerp en dakontwerp. We bedenken hoe het beeld van de architect gerealiseerd kan worden en welke koppelingen tussen gevelelementen het meest optimaal zijn.  Ook beoordelen we hoe een dak goed beloopbaar blijft voor onderhoud of recreatie. Dezelfde stappen zet DGMR voor renovatie of transformatie van gevels en daken. Daar gaat meestal een gebouw- of gevelscan aan vooraf. We checken dan de bouwtechnische kwaliteit en haalbaarheid van ingrepen voor bijvoorbeeld een energiezuiniger gevel of dak.  Desgewenst onderzoeken we hiervan ook de kosten en de milieu-impact. Bij geveltechniek en bouwtechnologie zoeken we naar een optimum tussen oud en nieuw, en adviseren en ontwerpen één of meerdere oplossingen.

  • Kwaliteitscontrole gevels

    Wanneer de aannemer of gevelbouwer zijn tekeningen en berekeningen gemaakt heeft, voeren we voor u de kwaliteitscontrole uit. We begeleiden de tests van prototypes, controleren de productie in de fabriek en de montage op de bouwplaats. Ook in het werk voeren we testen uit, zodat de opdrachtgever zeker is van een goede verwerking. Verscherpt toezicht op de uitvoering van essentiële kenmerken (lucht-, wind- en waterdichtheid, thermische en akoestische isolatie, inbraakwerendheid, explosieveiligheid en brandveiligheid) behoort ook tot onze advisering over de gebouwschil en geveltechniek.

  • Productbeoordeling en productontwikkeling gevels

    Wilt u als leverancier van gevelproducten de circulariteit, energieneutraliteit, thermische eigenschappen, brandveiligheid, explosieveiligheid of inbraakwerendheid van uw product verbeteren? Of wilt u de prestatie van uw product in een milieuclassificatiesysteem weten? Misschien vraagt uw klant een afwijkend product van de eerdere testen en vraagt u zich af of u een gelijkwaardigheidsverklaring kunt krijgen? Onze adviseurs geveltechniek kennen de markt, kennen de normen en regelgeving en hebben de elementaire kennis van uw fabricagemethode en product om u verder te helpen met productbeoordeling en productontwikkeling gevels. U kunt ervan uitgaan dat we vertrouwelijk met uw verzoek omgaan.

DGMR adviseert klanten in deze markten

Kantoren

Wij helpen opdrachtgevers hun gebouwen vooral onderscheidend, gezond, productief, comfortabel en veilig te maken.

Laboratoria

Onze unieke ervaring met trillingstechniek in combinatie met bouwfysica en brandveiligheid maakt het verschil.

Leisure

Beleving creëren voor bezoekers van musea, concertzalen, sportcomplexen, pretparken en bijvoorbeeld bioscopen doen we samen.

Onderwijs

We helpen scholen en universiteiten een keuze te maken voor een omgeving die leerprestaties verbetert.

Retail

Om van winkelen een nieuwe ervaring te maken, vertalen we winkels en ‘shopping malls’ naar comfortabele gebouwen.

Woningbouw

We leveren graag een bijdrage aan gezonde en prettige woonomgevingen, veelal in mixed-use opgaves en gestapelde woningbouwcomplexen.

Zorg en hotels

Wij creëren voor ziekenhuizen en hotels een omgeving waarin mensen goed kunnen herstellen en kunnen ontspannen.

Gerelateerde adviesdiensten

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.