DGMR/Adviesdiensten/Beveiliging

Beveiliging

Beveiliging van gebouwen

Beveiliging op maat

Wij benaderen uw vraagstuk voor beveiliging met een brede blik. Wij hebben oog voor het dagelijks gebruiksgemak, de architectonische verschijningsvorm van het gebouw en de mogelijkheden voor inpassing van voorzieningen. Zonder afbreuk te doen aan het veiligheidsniveau en de risico’s in uw situatie. Het resultaat daarvan is een gewogen pakket aan organisatorische, bouwkundige en elektronische (OBE) maatregelen, omschreven en onderbouwd in een beveiligingsconcept op maat.

Balans tussen safety en security

De ingenieurs en adviseurs van DGMR onderscheiden zich door in de afwegingen ook andere disciplines mee te nemen. Neem bijvoorbeeld het spanningsveld tussen safety en security. Door onze gedegen kennis van de vakgebieden brandveiligheid en beveiliging komen we met concrete voorstellen en oplossingen op conceptueel of operationeel niveau. Door dit vroegtijdig in het ontwerptraject te doen, voorkomen we problemen in een later stadium.

U kunt ook voor de praktische maakbaarheid van voorzieningen rekenen op onze ondersteuning.

 

Onze adviseurs Beveiliging

Meer informatie over beveiliging

 • Beveiligingsconcept

  De positionering van beveiligingszones en het menselijk handelen in geval van een verstoring zijn onderdelen van beveiliging. Net als de elektronische en bouwkundige voorzieningen die zijn gericht op tijdige detectie en afdoende vertraging. Beveiliging is echter meer dan een verzameling losse voorzieningen en maatregelen. Risico’s kunnen alleen worden beperkt door een juiste mix van maatregelen op organisatorisch, bouwkundig en elektronisch gebied.

  Wij onderbouwen het nut en de noodzaak van alle voorzieningen als onafhankelijke adviseur in een beveiligingsconcept op maat. Indien gewenst hanteren we daarbij De Haagse Methodiek (DHM®).

 • Scheidingsconstructies

  Niet alleen voor brandveiligheid, maar ook voor beveiliging beoordelen we gevels, puien en wandconstructies. Afhankelijk van de mogelijke dreigingen moeten deze inbraak- kogel- of zelfs explosiewerend zijn. De betrouwbaarheid van deze scheidingsconstructies is van vitaal belang.

  Daarom beoordelen wij niet alleen de opbouw van scheidingsconstructies, maar adviseren we ook over de praktische maakbaarheid ervan. Daarbij maken we vanuit bouwkundig perspectief gebruik van onze kennis en ervaring met beproevingen en van reeds bestaande testrapporten. Onze deskundigenverklaring geeft houvast aan opdrachtgevers en leveranciers.

 • Bouwkundige, duurzame en elektronische maatregelen

  Welke bouwkundige en elektronische maatregelen zijn nodig om materiële schade te voorkomen? Volgens de BORG-systematiek bepalen we de risicoklasse en koppelen daaraan de maatregelen die inbraak moeten tegengaan. Op verzoek nemen we de BORG-systematiek mee in ons beveiligingsplan.

  Heeft u met uw gebouw duurzaamheidsambities? Ook daarbij speelt veiligheid een rol. Om de BREEAM-veiligheidscredit MAN8 te kunnen behalen, adviseren we u over de te nemen stappen en stellen een rapport als bewijslast voor uw certificering op.

  Voor woningen en woongebouwen treden we op als PKVW-adviesbureau en ondersteunen we bij de totstandkoming van uw ontwerp zodat deze voldoet aan de eisen en aanbevelingen van het PKVW.

DGMR adviseert klanten in deze markten

Kantoren

Wij helpen opdrachtgevers hun gebouwen vooral onderscheidend, gezond, productief, comfortabel en veilig te maken.

Leisure

Beleving creëren voor bezoekers van musea, concertzalen, sportcomplexen, pretparken en bijvoorbeeld bioscopen doen we samen.

Onderwijs

We helpen scholen en universiteiten een keuze te maken voor een omgeving die leerprestaties verbetert.

Gerelateerde adviesdiensten

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

 • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.