DGMR/Medewerkers/Michael Haas

Michael Haas

Adviseur brandveiligheid
"Michael denkt graag buiten de vaste kaders: bijzondere problemen vergen bijzondere oplossingen."

Michael’s werkbeleving

“Een investering in brandveiligheidsvoorzieningen moet in verhouding staan tot de veiligheid die je ervoor terug krijgt. Het simpelweg naleven van regels en voorschriften draagt zeker niet altijd bij aan meer veiligheid in een gebouw.

Binnen het ontwerpteam denk ik graag mee over oplossingen waarmee op een andere, slimmere manier invulling kan worden gegeven aan de voorschriften. Daarbij kleur ik graag buiten de lijntjes, maar zorg wel voor een verantwoord veiligheidsniveau. Ik zoek de balans tussen risico’s en kosten. Daarbij moet een oplossing praktisch realiseerbaar zijn, en vooral ook te verdedigen bij de brandweer of de gemeente.”

Wat Michael bezig houdt

“Het vakgebied brandveiligheid is bijzonder dynamisch, zowel nationaal als internationaal. Het is zo interessant, omdat de verschillende disciplines hierin bij elkaar komen: techniek, bouwkunde, regelgeving, natuurkunde, chemie, wiskunde, menselijk gedrag, statistiek, etcetera. Door het type projecten waarbij ik namens DGMR adviseer, kom ik als adviseur in aanraking met vakgebieden als bouwfysica, trillingstechniek en duurzaamheid. Geen werkdag is hetzelfde en dat bevalt me goed.

In 2010 sloot ik de opleiding ‘Fire Safety Engineering’ aan de Hanzehogeschool in Groningen af. Eigenlijk zijn er in Nederland geen goede leerboeken over fire safety engineering beschikbaar, dus ben ik ik er zelf maar één aan het schrijven. Het ‘Basisboek FSE’ is in de maak.”

Michael denkt mee over

  • Fire safety engineering, oplossingen voor complexe gebouwen.
  • Renovatie.
  • Hoogbouwprojecten.
  • Brandveiligheidsconcepten, risico- en kansmodellen.
  • Brandbeveiligingsinstallaties.

Michael’s mooiste project

Stel uw vraag aan Michael!

Vul het formulier in!

  • Hidden

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.