DGMR/Medewerkers/Hendrik-Jan Doevendans

Hendrik-Jan Doevendans

Adviseur brandveiligheid
"Hendrik-Jan denkt met zijn grondige kennis van brandveiligheid, bouwregelgeving en bouwkundig inzicht altijd een paar stappen vooruit."

Hendrik-Jan’s werkbeleving

“Bij mij staat het plezier van creatie voorop. Bouwwerken maken, om te voorzien in menselijke behoeften. Daarbij probeer ik alle obstakels op het gebied van brandveiligheid die ontwerpende, uitvoerende en beherende partijen voor hun kiezen krijgen weg te nemen.

Ontwerp vrijheid voor de architect, duidelijkheid voor de aannemer en gebruiksvrijheid voor de eindgebruiker zijn het einddoel. Mijn vakgebied – brandveiligheid – mag daarbij geen obstakel vormen. Ik heb mijn werk goed gedaan als de resultaten van mijn inspanningen onzichtbaar zijn in het uiteindelijke gebouw.”

Wat Hendrik-Jan bezig houdt

“Brandveiligheid kent zeer veel invalshoeken. Het is mijn missie om al deze invalshoeken te overzien en tegen elkaar af te wegen, om zodoende tot een optimaal projectresultaat te komen. Daarbij spelen zaken als kosten, maakbaarheid, kwaliteit voor de eindgebruiker en architectonische ambitie een rol.

Ik help opdrachtgevers en ontwerpteams bij het maken van onderbouwde keuzes. Een paar stappen vooruitdenken is daarbij onontbeerlijk. Ik ken de gevolgen van mijn keuzes en ontrafel vlot de complexiteit van een vraagstuk. Inzicht in het bouwkundig detail en in gebruiksaspecten scherpt daarbij het advies. Dat helpt om vroegtijdig goede keuzes te maken en verrassingen in het werk – of daarna – te voorkomen.”

Hendrik-Jan denkt mee over

  • Brandveiligheid tijdens de gehele levenscyclus van de gebouwde omgeving.
  • Brandveiligheid in industriële omgevingen.
  • De maakbaarheid van ingewikkelde brandveiligheidsconcepten, van concept tot in de bouwkundige details.
  • Kosteneffectieve inzet van alternatieve benaderingen van de bouwregelgeving op basis van gelijkwaardigheid.
  • Integrale afwegingen op het gebied van brandveiligheid, streven naar een brandveilig gebouw tegen acceptabele kosten.

Stel uw vraag aan Hendrik-Jan!

Vul het formulier in!

  • Hidden

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.