DGMR/WELL-certificering

WELL voor een gezonde werkomgeving

Gezond gebouw met de WELL Building Standard

WELL-certificering

Ambities om uw gebouw gezond te maken? De WELL Building Standard is een krachtig middel om een gezonde werkomgeving te creëren. Met als doel om de gezondheid en productiviteit van gebruikers te bevorderen.

WELL-advisering

De WELL Accredited Professionals (AP) van DGMR adviseren opdrachtgevers over de mogelijkheden voor een gezond gebouw. Hoe eerder ze bij uw plannen betrokken worden, hoe beter ze kunnen aansluiten op uw wensen. Ze voeren een gap analysis uit om uw situatie in kaart te brengen. Ze adviseren u over de stappen op weg naar WELL.

Procesbegeleiding

WELL kent 11 thema’s die de gezondheid in gebouwen bevorderen: lucht, water, voeding, licht, beweging, thermisch comfort, geluid, materialen, geestelijke gezondheid, sociale gezondheid en innovatie. Onze WELL AP’s begeleiden opdrachtgevers bij de succesvolle invulling van WELL-eisen. Ze kennen de effecten daarvan in uw gebouw en werken toe naar het certificaat.

Assessment

Als eerste bureau in Europa is DGMR door Green Business Certification Inc. (GBCI) gecertificeerd als WELL Performance Testing Organization. Namens GBCI voeren onze WELL Performance Testing Agents assessments uit om te beoordelen of de gezondheidsmaatregelen in de praktijk voldoen. De bewijslast voor de uiteindelijke WELL Performance Verification van uw gebouw.

Gezond en WELL in EDGE Olympic

Healthy Building Index-tool

De Healthy Building Index-tool bracht al in beeld hoe tevreden medewerkers zijn met het binnenmilieu en de ergonomie in hun gebouw. Met de nieuwe WELL-module wordt ook de waardering voor voeding, beweging, water, gezondheidsbeleid, schoonmaak en inrichting van het gebouw in kaart gebracht. IWBI keurde de HBI-tool goed voor onafhankelijke toetsing voor WELL-certificering.

WELL Health-Safety Rating

Gebouwen inzetten voor de veiligheid van mensen. Maatregelen treffen voor de gezondheid en veiligheid van medewerkers, bezoekers, leerlingen en supporters in tijden van een pandemie, zoals COVID-19. De WELL Health-Safety Rating is erop gericht de inspanningen van gebouweigenaren en verhuurders te waarderen. Net als in een volledig WELL-traject begeleidt DGMR ook opdrachtgevers om succesvol deze WELL-eisen in te vullen.

WELL-dienstverlening

 • Voorlichting over WELL en gezonde gebouwen, inclusief in-company cursussen
 • Gap analysis als nulmeting in uw situatie
 • Advisering over de stappen om het WELL-certificaat te halen
 • Beoordeling of producten aan WELL voldoen
 • Procesbegeleiding bij de implementatie van WELL-maatregelen
 • WELL-assessments voor certificering
 • Begeleiding van hercertificering

Kennis van WELL

Sinds de introductie van de WELL Building Standard in 2016 is DGMR betrokken bij de toepassing van WELL in Nederland. We zijn founding partner van het Blue Building Institute, waarmee we werkten aan de vertaling van WELL naar de Nederlandse situatie.

Voor het International WELL Building Institute (IWBI) zijn onze WELL-adviseurs gevraagd om IWBI te adviseren als WELL Concept Advisor Air & Thermal Comfort. Vanwege onze kennis en ervaring zet IWBI de WELL-adviseurs van DGMR ook in als WELL Faculty Member: zij geven officiële WELL-cursussen.

Logo member International WELL Building InstituteAls koploper in WELL-certificering is DGMR lid van het International WELL Building Institute. Voor ons is dit lidmaatschap een logische stap in onze aandacht voor gezondheid in gebouwen.

Lees onze WELL-whitepapers

 1. Naar een gezond gebouw met WELL
 2. Wat de komst van WELL v2 betekent

WELL Platinum voor ons kantoor in Den Haag

Bericht: WELL Platinum voor bestaand kantoor DGMR

Onze adviseurs

Antwan van Haaren

Senior adviseur Bouwfysica en gezondheid

Laura van de Pol

Adviseur Duurzaamheid en gezondheid

Coen van der Graaf

Specialist Bouwfysica & WELL Performance Testing Agent
WELL AP Mieke Timmerman bij DGMR

Mieke Timmerman

Adviseur Duurzaamheid en bouwfysica

Tessa Voorwinden

Specialist Bouwfysica en gezondheid

Gerelateerde adviesdiensten

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van ontwikkelingen bij DGMR.

 • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.