DGMR/WELL-certificering

WELL voor een gezonde werkomgeving

Gezond gebouw met de WELL Building Standard | WELL-certificering door DGMR

WELL-certificering

Ambities om uw gebouw gezond te maken? De WELL Building Standard is een krachtig middel om een gezonde werkomgeving te creëren. Een WELL-certificering heeft als doel om de gezondheid en productiviteit van gebruikers te bevorderen.

WELL-advisering

De WELL Accredited Professionals (AP) van DGMR adviseren opdrachtgevers over de mogelijkheden voor een gezond gebouw. Hoe eerder ze bij uw plannen betrokken worden, hoe beter ze kunnen aansluiten op uw wensen. Ze voeren een gap analysis uit om uw situatie in kaart te brengen. Ze adviseren u over de stappen op weg naar een WELL-gecertificeerd gezond gebouw.

Procesbegeleiding

WELL kent 11 thema’s die de gezondheid in gebouwen bevorderen: lucht, water, voeding, licht, beweging, thermisch comfort, geluid, materialen, geestelijke gezondheid, sociale gezondheid en innovatie. Onze WELL AP’s begeleiden opdrachtgevers bij de succesvolle invulling van WELL-eisen. Ze kennen de effecten daarvan in uw gebouw en werken toe naar het certificaat.

Gezond en WELL in EDGE Olympic

WELL Performance Tests

Als eerste bureau in Europa is DGMR door Green Business Certification Inc. (GBCI) gecertificeerd als WELL Performance Testing Organization. Namens GBCI voeren onze WELL Performance Testing Agents assessments uit om te beoordelen of de gezondheidsmaatregelen in de praktijk voldoen. De bewijslast voor de uiteindelijke WELL Performance Verification van uw gebouw.

Kennis van WELL

Als koploper in WELL-certificering is DGMR lid van het International WELL Building Institute (IWBI). Voor ons was dit lidmaatschap een logische stap in onze aandacht voor gezondheid in gebouwen.

Logo member International WELL Building Institute Het International WELL Building Institute (IWBI), de organisatie achter WELL, vroeg onze WELL-adviseurs te adviseren als WELL Thermal Comfort Advisory en WELL Sound Advisory. Daarbij dragen wij ook een steentje bij aan het continu blijven ontwikkelen van WELL.

Vanwege onze kennis en ervaring zet IWBI onze WELL-adviseurs ook in als WELL Faculty: zij geven officiële trainingen en cursussen op het gebied van WELL.

Een volgende stap was het certificeren van onze eigen kantoorpand in Den Haag. Daarover lees je meer in dit artikel.

Lees onze WELL-whitepapers

  1. Naar een gezond gebouw met WELL
  2. Wat de komst van WELL v2 betekent

Healthy Building Index-tool

De Healthy Building Index-tool bracht al in beeld hoe tevreden medewerkers zijn met het binnenmilieu en de ergonomie in hun gebouw. Met de nieuwe WELL-module wordt ook de waardering voor voeding, beweging, water, gezondheidsbeleid, schoonmaak en inrichting van het gebouw in kaart gebracht. IWBI keurde de HBI-tool goed voor onafhankelijke toetsing voor WELL-certificering.

WELL Ratings

Naast volledige certificering kan DMGR u ook ondersteunen in het behalen van WELL Ratings. De WELL Health-Safety Rating is erop gericht om de gezondheid en veiligheid van gebouwgebruikers te waarborgen middels verschillende beleidsdocumenten en protocollen. De WELL Performance Rating is erop gericht om de gebouwprestaties in relatie tot gezondheid en productiviteit  inzichtelijk te maken door het gebruik van sensoren.

Onze adviseurs

Antwan van Haaren is WELL Sound Advisor

Antwan van Haaren

Senior Adviseur Bouwfysica, WELL Sound Advisory & WELL AP
Het IWBI beloont TIM Beuker met een Community Award

Tim Beuker | bba

Indoor Climate Specialist, WELL Thermal Comfort & Homes Advisory, WELL Faculty & WELL AP

Laura van de Pol

Ontwerper Bouwfysica & Gezondheid, WELL AP & WELL PTA

Coen van der Graaf

Adviseur Bouwfysica & WELL PTA
WELL AP Mieke Timmerman bij DGMR

Mieke Timmerman

Adviseur Duurzaamheid & Bouwfysica, WELL AP

Tessa Voorwinden

Specialist Bouwfysica & Gezondheid, WELL AP

Stan de Wit | bba

Indoor Climate Specialist, WELL AP & WELL PTA

Gerelateerde adviesdiensten

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van ontwikkelingen bij DGMR.