DGMR/Medewerkers/Björn Peters

Björn Peters

Adviseur brandveiligheid
"Björn streeft naar integrale bouwconcepten, waarin brandveiligheidsvoorzieningen optimaal aansluiten op andere voorzieningen."

Björn’s werkbeleving

“Na mijn studie bouwkunde aan de TU Delft, met specialisatie in bouwtechnologie en – meer specifiek – bouwfysica, ben ik een jaar of tien geleden in het vak van brandveiligheid gerold.

In het land van brandveiligheid is, zeker in Nederland, nog veel onontgonnen gebied. Het zoeken naar creatieve oplossingen en vernieuwende concepten gaat dan ook hand in hand met het doen van onderzoek, het testen van (nieuwe) brandveiligheidsvoorzieningen en het uitvoeren van metingen. Dat maakt brandveiligheid uitermate boeiend en uitdagend.

In dialoog met de architect, de opdrachtgever, de gebruikers en de veiligheidsregio ga ik op zoek naar het optimale brandveiligheidsconcept voor het desbetreffende gebouw of gebied.”

Wat Björn bezig houdt

“Als brandveiligheidsadviseur ben ik dagelijks bezig met esthetiek,  techniek en menselijk gedrag. Ik zie het als een uitdaging om met mijn bouwkundige achtergrond, oplossingen te vinden om de ideeën van architecten of opdrachtgevers tot in detail mogelijk te maken, waarbij de brandveiligheid gewaarborgd blijft.

De mooiste voorbeelden van geslaagde brandveiligheidsconcepten zijn misschien wel de projecten waar je moeite moet doen om de getroffen brandveiligheidsvoorzieningen te ontdekken: op plaatsen waar ze niet opvallen en waar de logica van het ontwerp tot veilig vluchten en een effectieve brandweerinzet leidt. Zo ben ik erg trots op mijn projecten voor het Rijksmuseum in Amsterdam en het Sterrencollege in Haarlem.”

Björn denkt mee over

  • Integrale gebouwconcepten, waarin brandveiligheidsvoorzieningen optimaal aansluiten op de overige voorzieningen.
  • Gebouwen met een hoge mate van transparantie, waarin brandscheidingen ongewenst zijn.
  • Een veilige ontvluchting, die verder gaat dan de regelgeving vraagt en optimaal is afgestemd op de mogelijkheden van uw organisatie.

Stel uw vraag aan Björn!

Vul het formulier in!

  • Hidden

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.