DGMR/Actueel en kennis/Whitepapers/Naar een gezond gebouw met WELL

Naar een gezond gebouw met WELL

Advies- en ingenieursbureau DGMR en BBA Binnenmilieu krijgen steeds vaker vragen over WELL-certificering. Ze schreven hierover een verhelderende white paper

Fit in gebouwen met WELL-certificering | DGMR

Gezonde gebouwen

DGMR en BBA Binnenmilieu krijgen steeds vaker vragen over WELL-certificering. Van aannemers, architecten, vastgoedbeheerders en installatiebureaus die willen weten wat WELL Building Standard inhoudt en wat het in hun situatie kan betekenen. Voor deze partijen schreven we de white paper.

De vraag naar gezonde en comfortabele gebouwen neemt toe. Maar hoe realiseer je zo’n gebouw waarin mensen met plezier verblijven? En is dat aan te tonen? De WELL Building Standard neemt mensen als uitgangspunt en maakt gezondheid zichtbaar. De standaard als middel voor een gezond gebouw en niet als doel. Vanuit dat perspectief stelden Antwan van Haaren (DGMR) en Tim Beuker (BBA) de white paper samen.

Handvatten voor gezondheid

In de white paper wordt stilgestaan bij wat WELL oplevert voor de ontwikkelaar, voor de werkgever en voor de gebruiker. En stap voor stap laten de schrijvers zien hoe het proces van certificering in z’n werk gaat. Inclusief een snelle check of een gebouw geschikt is voor deze standaard en wat de kosten zijn. Ook wanneer geen WELL-certificering wordt nagestreefd, biedt de WELL-standaard goede handvatten voor gezondheid binnen het gebouw.

Aantoonbare kennis

DGMR/BBA Binnenmilieu heeft jarenlange ervaring met het realiseren van duurzame en gezonde woon-, leer- en werkomgevingen. Voor DGMR was het dan ook als vanzelfsprekend om de WELL-standaard op te pakken en als eerste in Nederland een WELL Accredited Professional op te leiden, iemand met aantoonbare kennis over de WELL-standaard.

 


Download de whitepaper   


Onze adviseurs

Antwan van Haaren is WELL Sound Advisor

Antwan van Haaren

Senior Adviseur Bouwfysica, WELL Sound Advisory & WELL AP

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.