DGMR/Actueel en kennis/Whitepapers/Wat de komst van WELL v2 betekent

Wat de komst van WELL v2 betekent

De WELL Building Standard uit 2014 kent sinds 1 juni van dit jaar een update: WELL v2. DGMR en BBA Binnenmilieu krijgen veel vragen over de verschillen tussen de twee versies. Reden genoeg om na onze eerst whitepaper over gezonden gebouwen een nieuwe te publiceren. Helemaal gericht op de tweede versie van WELL.

whitepaper WELL v2 van DGMR

Zeven veranderingen

Ook onze WELL-adviseurs werden eerder benaderd door het International WELL Building Institute (IWBI) om ervaringen over de eerste versie van WELL te delen. Uit de enquête kwam een top tien van verbeterpunten die IWBI doorvertaalde naar zeven interessante, grote veranderingen in WELL.

Zo zijn de eisen die tweede versie van WELL stelt flexibeler, zodat ze toepasbaar zijn op elk gebouw of gebouwdeel. Ook is het nu mogelijk om lokale WELL-assessoren in te schakelen om de gezondheid in gebouwen te verifiëren. En sowieso past de tweede versie van WELL beter bij de Nederlandse situatie. Zie voor meer informatie onze nieuwe whitepaper.

 


Download onze whitepaper               


 

WELL v2-score bepalen

Waarschijnlijk schakelt IWBI in het eerste kwartaal van 2019 over naar WELL v2. Nieuwsgierig wat deze versie voor uw gebouw in uw situatie kan betekenen? WELL-adviseurs van DGMR/BBA, Antwan van Haaren en Tim Beuker, kunnen al aangeven welke WELL v2-score u kunt behalen.

Gerelateerde informatie

Onze adviseurs

Antwan van Haaren is WELL Sound Advisor

Antwan van Haaren

Senior Adviseur Bouwfysica, WELL Sound Advisory & WELL AP

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.