DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Trots op WELL Platinum voor The Flow in Amsterdam

Trots op WELL Platinum voor The Flow in Amsterdam

Samen met ToBeDeveloped en MVSA Architects is DGMR bijzonder trots op het behaalde WELL-certificaat Core v2 Platinum voor project The Flow in Amsterdam. Met deze erkenning van het International WELL Building Institute (IWBI) is The Flow daarmee een aantoonbaar gezond kantoor en beschikt MVSA over een aantoonbare gezonde werkomgeving. Voor DGMR is dit het vierde Platinum gecertificeerde project in Nederland, 10 procent van het totaal wereldwijd.

WELL Platinum voor The Flow in Amsterdam met DGMR als WELL-adviseur MVSA Architects | Foto: Patrick Coerse

Gezonde werkomgeving

MVSA Architects en ToBeDeveloped bedachten een dynamische vormgeving voor het nieuwe gebouw aan de Houthavens in Amsterdam. Het doel van de initiatiefnemers was een prettig, stijlvol gebouw te realiseren waar mensen op hoog niveau kunnen presteren én kunnen ontspannen. De WELL Building Standard paste perfect in deze ambitie. DGMR begeleidde de ambities voor een gezonde werkomgeving naar het hoogst haalbare resultaat, WELL Platinum.

The Flow is transparant en voorzien van duurzame en slimme technieken. Naast onze adviezen op het gebied van WELL begeleidden we dit project ook als adviseur voor brandveiligheid, bouwfysica en akoestiek en als BREEAM-expert ontwerpcertificaat. Door goed en overmatig te ventileren, is de luchtkwaliteit uitstekend. Verder is het gebruik van emissiearme materialen beperkt, zijn er goede voorzieningen die mensen bewegen om met de fiets te komen en op het werk te sporten. In het gebouw komt veel daglicht binnen, waardoor kunstlicht slim en energiezuinig gebruikt kan worden. Ook is extra ingezet op een uitstekend akoestisch comfort.

Flexibiliteit

The Flow is ontworpen met het oog op flexibiliteit. Elke ruimte kan op verschillende manieren worden samengesteld. Werkplekken kunnen in verschillende indelingen worden geplaatst, om een kern van liften, trappen en toiletten heen. Gedeelde ruimtes in de lobby en op de bovenste verdieping bieden extra mogelijkheden voor het ontvangen van gasten en het organiseren van speciale evenementen.

We feliciteren ToBeDeveloped met hun certificaat WELL Core v2 Platinum, samen met onder andere MVSA Architecten, G&S Bouw en alle andere betrokkenen die dit mogelijk hebben gemaakt. Als WELL-adviseur ontvingen wij een bedankbrief van Rick Fedrizzi, CEO van het IWBI.

Onze adviseurs

Antwan van Haaren is WELL Sound Advisor

Antwan van Haaren

Senior Adviseur Bouwfysica, WELL Sound Advisory & WELL AP

Een gezond gebouw met WELL

WELL AP Exam Prep Training

Ambities om uw gebouw gezond te maken? De WELL Building Standard is een krachtig middel om een gezonde werkomgeving te creëren. Met als doel om de gezondheid en productiviteit van gebouwgebruikers te bevorderen. DGMR is de eerste WELL Performance Testing Organization van Europa.

WELL AP Exam Prep Training

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.