DGMR/Actueel en kennis/Klantverhalen/Duurzaam, flexibel en veilig Alliander Westpoort

Duurzaam, flexibel en veilig Alliander Westpoort

Alliander combineert de hoge ambities op duurzaamheid met aandacht voor medewerkers. Om te werken aan de energietransitie hebben ze een prettige en veilige werkplek nodig. Het kantoor is een houten gebouw. Aan DGMR de uitdaging dit te combineren met oplossingen voor duurzaamheid, bouwfysica, brandveiligheid, akoestiek, bouw- en geveltechniek en installaties.

Samenwerken in houtbouw

Exploitatie

Op het dak van het kantoor en het werkgebouw van Alliander Westpoort liggen veel PV-panelen. Ze dragen net als het WKO-systeem bij aan een energieneutrale locatie. Ook zorgden we voor flexibele installatiepakketten die eenvoudig vervangen kunnen worden als ontwikkelingen daarom vragen. Gebouwgebonden én procesgebonden installaties kregen aandacht, maar zeker ook het effect van de energiemaatregelen op de exploitatie van het gebouw.

Houtbouw stelt ook andere eisen aan brandveiligheid. Bijvoorbeeld daar waar hout en staal bij elkaar komen. Of geperforeerde houten plafondplaten die bijdragen aan een goede akoestiek, maar niet moeten bijdragen aan de verspreiding van een brand. We gaven niet alleen advies, maar deden ook inspecties tijdens de bouw. Daarnaast bedachten we een oplossing die moet voorkomen dat de opslag op het milieuplein geen risico vormt voor de flyover van de A5.

Bekijk hoe een goede samenwerking en eigenaarschap zorgt voor het behalen van een hoog ambitieniveau.

 

 

Alliander Westpoort won onlangs de Architectenweb Award Kantoorgebouw van het Jaar 2023 en de Nationale Houtbouwprijs voor het Beste Houten Gebouw van Nederland.

Onze adviseurs

Gert-Jan Wesenbeek

Adviseur bouwfysica en installaties

Teun van Veldhuizen

Adviseur brandveiligheid en beveiliging

De meest optimale installaties

Installaties | DGMR | Bouwfysica

De ingenieurs en adviseurs van DGMR helpen bij de juiste afweging. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie en/of herbestemming van een bestaand gebouw. Met onze integrale aanpak betrekken we ook bouwfysica, duurzaamheid en gezondheid om u de meest optimale installatie te adviseren.

Installaties | DGMR | Bouwfysica

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.