DGMR/Actueel en kennis/Podcasts/“Gezondheid is een onderbelicht thema bij houtbouw”

"Gezondheid is een onderbelicht thema bij houtbouw"

Gegrepen worden door de effecten van hout. Dat overkwam zowel Patrick Schreven van ECO+BOUW als collega Jean Frantzen. Waarom neemt de belangstelling voor bouwen met hout toe? Welke ontwikkelingen zien ze? En wat zijn consequenties als opdrachtgevers voor houtbouw kiezen?

DGMR start met podcastserie Gezonde gebouwen

Toepasbaarheid

Hout is duurzaam, voelt warm aan en heeft een fijne akoestiek. Tegenlicht zette met Houtbouwers de eigenschappen en mogelijkheden van hout flink op de kaart. Dat hout ook positieve invloed heeft op de gezondheid van gebruikers, is minder bekend. Hout werkt net als de natuur rustgevend en gezondheidsklachten nemen af, zo blijkt.

Bezwaren als brandveiligheid en gehorigheid vinden Patrick en Jean ongegrond. Al is het soms een puzzel om tot goede oplossingen te komen. Steeds kan slimmer en beter met hout gewerkt worden. Geprefabriceerd maakt het de bouwtijd korter. En verduurzamingstechnieken van hout vergroten de toepasbaarheid. Tegelijkertijd signaleren ze dat het kennisniveau over de toepassing van hout nog laag is.

Beluister de DGMR Podcast

 

Deze DGMR Podcast is te beluisteren op:
Buzzsprout  |  Google Podcasts  |  Spotify  | Apple Podcasts

Onze adviseurs

Jean Frantzen

Adviseur Duurzaamheid en Gezondheid

Een gezond gebouw met WELL

WELL AP Exam Prep Training

Ambities om uw gebouw gezond te maken? De WELL Building Standard is een krachtig middel om een gezonde werkomgeving te creëren. Met als doel om de gezondheid en productiviteit van gebouwgebruikers te bevorderen. DGMR is de eerste WELL Performance Testing Organization van Europa.

WELL AP Exam Prep Training

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.