DGMR/Actueel en kennis/Klantverhalen/Nieuwbouw Aan het IJ met diverse belangen

Nieuwbouw Aan het IJ met diverse belangen

Dat DGMR meer doet dan integrale adviezen geven over bouwfysica, veiligheid, duurzaamheid en gezondheid laat nieuwbouwproject Aan het IJ duidelijk zien. Ontwikkelaar Amvest vond in DGMR een partner die hun belang en dat van 8 architecten, de aannemer én bewoners begrijpt. We brachten dat uiteindelijk samen in één bouwaanvraag en begeleidden dit bij de gemeente Amsterdam.

Nieuwbouw Aan het IJ met diverse belangen

Aandacht voor bewoners

Aan de Noordelijke IJ-oever van Amsterdam ontstaat woonwijk Aan het IJ. Op het voormalig Shellterrein Overhoeks wordt steeds een nieuw en uniek appartementengebouw opgeleverd. Stuk voor stuk flexibele en milieubewuste woongebouwen, geadviseerd door DGMR.

Voorafgaand aan de bouw en ook in de bouwfase hadden we nadrukkelijk aandacht voor (toekomstige) bewoners. Aspirant-kopers letten erg op geluidsoverlast en warmtehinder in appartementen. Daar hielden we vroegtijdig rekening mee. Ook waren we betrokken bij het beperken van het bouwlawaai bij de gefaseerde bouw van de 10 bouwblokken.

Op deze manier helpen we Amvest om zo’n 1.200 huur- en koopwoningen én een omgeving te creëren die aantrekkelijk is om in te leven.

 

Onze adviseurs

Hendrik-Jan Doevendans - DGMR

Hendrik-Jan Doevendans

Adviseur brandveiligheid

Overzichtelijke bouwbesluittoetsing

Studio De Winter

Een bouwbesluittoetsing voor uw bouwplannen kent verschillende aandachtsgebieden: bouwkundig, bouwfysisch, brandveiligheid en installaties. We brengen alle aspecten overzichtelijk bij elkaar, zodat u in één oogopslag ziet hoe u ervoor staat.

Studio De Winter

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.