DGMR/Actueel en kennis/Podcasts/Ontwikkeling en implementatie van de SBI-test met Rudolf van Mierlo

Ontwikkeling en implementatie van de SBI-test met Rudolf van Mierlo

Het testen van brandgedrag moet volgens reële brandscenario’s. Alleen zo kunnen de eigenschappen van bouwproducten afgezet worden tegen de testresultaten. Het creëren van een methode waar heel Europa het mee eens zou zijn, was echter een hobbelige rit. Wojciech Wegrzynski en Rudolf van Mierlo gaan hierover in gesprek.

Gesprek over de SBI-test met Rudolf van Mierlo

SBI-test

Deze podcast in de serie Fire Science Show biedt een schat aan kennis over het ontstaan en de ontwikkeling van de SBI-testnorm (Single Burning Item, EN 13823). Rudolf van Mierlo bespreekt de geschiedenis en achtergrond van de norm, de achtergrond van een aantal niet zo gemakkelijke technische beslissingen en misschien nog wel moeilijkere politieke beslissingen.

Bij een project van deze omvang is alles van belang. Hoe zorg je ervoor dat de methode reproduceerbaar en herhaalbaar is? Hoe breng je de exacte hoeveelheid informatie over in de technische standaard? Zal een van de maatregelen de uiteindelijke classificatie bepalen? En wat weerspiegelt de classificatie?

Tegen het einde van de aflevering proberen we deze lessen uit de ontwikkeling en implementatie van SBI te gebruiken om te brainstormen over een traject voor een nieuwe, noodzakelijke tussentijdse test.

Beluister de podcast

Onze adviseurs

Rudolf van Mierlo

Adviseur brandveiligheid
Paul Hoondert, projectleider Brandveiligheid bij DGMR

Paul Hoondert

Adviseur Brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.