DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Wat is een blowerdoormeting?

Wat is een blowerdoormeting?

Om de luchtdichtheid van een gebouw te testen, bieden wij een blowerdoormeting aan. Wat houdt zo’n meting eigenlijk in? Om opdrachtgevers en andere geïnteresseerden een beeld te geven, ontwikkelde DGMR een korte animatie.

DGMR  |  animatie  |  mei 2021

Wat is een blowerdoormeting | DGMR

Luchtlekkages

Met een blowerdoormeting aantonen dat een gebouw voldoet aan de eisen van het bestek, van BENG, BREEAM of een ander duurzaamheidslabel. Wat staat de opdrachtgever te wachten als hij bij DGMR een blowerdoor- of luchtdichtheidsmeting vraagt? In een offerte lichtten we voorheen toe hoe zo’n meting eruit ziet. Nu voegen we de animatie in DGMR-stijl toe.

We leggen kort en eenvoudig uit wat een blowerdoormeting is, hoe we mogelijke luchtlekkages in het gebouw opsporen en waarom dit onderzoek belangrijk is. Ook op deze manier delen we onze kennis en expertise. De eerste reacties zijn positief. Ze bevestigen dat we ook andere metingen en onderzoeken in de vorm van een animatie uitleggen.

 

Onze adviseurs

Kevin Lenting - DGMR

Kevin Lenting

Adviseur Bouw- en geveltechniek en Beveiliging

Ontwerpen met BENG

PV-panelen

Bijna-Energieneutrale Gebouwen (BENG) worden de norm. Met BENG ligt er een solide basis om de komende jaren energie-efficiënt en duurzaam te gaan bouwen. Met onze jarenlange verdieping in de BENG regelgeving en onze praktijkervaring, kunnen we u goed helpen bij al uw vragen over BENG.

PV-panelen

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.