DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/The way we work today: Creative Valley@Arcadia

The way we work today: Creative Valley@Arcadia

Aan de Utrechtse Reykjavikstraat, vlak langs de A2, start de bouw van een toonaangevend kantoorpand, waarin het welzijn van de gebruikers voorop staat. Creative Valley@Arcadia speelt in op de wensen van de nieuwe generatie professionals, die de lat hoog legt als het gaat om hun werkomgeving. Ze willen graag flexibiliteit, onderscheidende faciliteiten en een duurzame werkomgeving. Dura Vermeer ontwikkelt dit nieuwe high-end kantoorgebouw samen met NIC Re|Development. DGMR adviseert bij dit project over bouwfysica, BIM ,akoestiek, brandveiligheid en gezondheid (volgens de WELL-methodiek). Ook verzorgen wij als BREEAM-expert de certificering BREEAM-NL op niveau Excellent.

foto: Dura Vermeer

Een brandveilige gevel

Creative Valley@Arcadia ligt heel dicht bij de snelweg. Omdat over deze snelweg vervoer plaatsvindt van brandbare vloeistoffen, ligt het gebouw binnen een plasbrandaandachtsgebied (PAG). Een brandwerende gevel is in dit geval vereist vanuit het Bouwbesluit. Onze adviseurs werken mee aan de detaillering van deze brandwerende gevel, die naast de brandwerendheid ook moet voldoen aan de andere belangrijke bouwfysische en akoestische eisen.

Een integrale benadering

Een ander belangrijk onderdeel van Creative Valley@Arcadia is het bijzondere atrium, dat een sfeer van openheid geeft aan de toekomstige gebruikers en ontmoeting stimuleert. Een groot en open atrium vraagt om een integrale aanpak van akoestiek, gezondheid, brandveiligheid en daglicht. Door deze thema’s gecombineerd te benaderen, komen we met het ontwerpteam tot een veilig, prettig en gezond gebouw. Fijn dat wij vanaf het begin betrokken zijn bij dit ontwerp en zo kunnen bijdragen aan dit duurzame state-of-the-art gebouw.

Wanneer het gebouw af is, plaatsen wij een uitgebreide projectbeschrijving op onze site.

Onze adviseurs

Paul Wijnhoven, projectleider Brandveiligheid bij DGMR

Paul Wijnhoven

Adviseur Brandveiligheid

Arno Bongers

Specialist Brandveiligheid

Mirjam Peters

Adviseur Bouwfysica en duurzaamheid

Ronald Oldengarm

Adviseur brandveiligheid
Antwan van Haaren is WELL Sound Advisor

Antwan van Haaren

Senior Adviseur Bouwfysica, WELL Sound Advisory & WELL AP

BIM

BIM modeling DGMR BIM model

De afgelopen jaren ontwikkelde DGMR een methode om alle bouwfysische eisen in één universeel BIM-model te zetten. Wij zijn er trots op dat wij deze ontwikkeling als eerste in Nederland aanbieden.

BIM modeling DGMR BIM model

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.