DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Hotel Jansen Bajeskwartier Amsterdam: Dubbel Gefeliciteerd!

Hotel Jansen Bajeskwartier Amsterdam: Dubbel Gefeliciteerd!

In het hart van Overamstel in Amsterdam verrijst de nieuwe wijk Bajeskwartier. Deze wijk wordt een wijk vol van van duurzaamheid, gezondheid en creativiteit, met ruimte voor start-ups, educatie, kunst, en vooral om te wonen. DGMR geeft bij alle gebouwen in dit project advies over brandveiligheid, beveiliging (specifiek bij Hotel Jansen), duurzaamheid, akoestiek, windhinder, geluidsbelasting en trillingen.

Foto: Hotel Jansen

BREEAM Outstanding oplevercertificaat

Een van de gebouwen van het Bajeskwartier is Hotel Jansen. Dit hotel, dat een jaar geleden zijn deuren opende, biedt ruimte voor young professionals, expats en studenten van over de hele wereld die naar Amsterdam komen om te studeren of te werken. Het hotel beschikt niet alleen over hotelkamers maar ook over gemeenschappelijke woonkamers waar gasten kunnen koken en samenkomen. Daarnaast is er een restaurant en wasserette op de begane grond. Gasten kunnen hier verblijven van één dag tot een half jaar in een duurzame en toekomstbestendige omgeving. En nu heeft Hotel Jansen het prestigieuze BREEAM Outstanding nieuwbouw oplevercertificaat behaald!

Een duurzaam hotel op vele vlakken

Voor de ontwikkelaar en gebruiker stond duurzaamheid centraal. Het hotel heeft een indrukwekkend aantal zonnepanelen op het dak en maakt gebruik van warmte-koudeopslag voor duurzame verwarming, koeling en tapwater. Het dak biedt ruimte voor waterberging en herbergt een slechtvalkkast. Daarnaast zijn er nestgelegenheden voor gierzwaluwen en zangvogels aan de gevel. Dit draagt bij aan de natuurinclusiviteit van het hotel. De kelder is uitgerust met oplaadpunten voor elektrische auto’s en biedt fietsparkeerplaatsen, waarbij fietsen ook te leen zijn.

De hoogste certificering

Met een score van 86% heeft Hotel Jansen de hoogste certificering ‘Outstanding’ met 5 sterren behaald en staat het nu in een exclusief rijtje van slechts vier hotels met deze score. DGMR trad op als BREEAM-expert en begeleidde het bouwteam gedurende het hele proces. We ondersteunden de aannemer en eigenaar bij het opstellen van de benodigde bewijslast en leverden ook zelf bewijslast aan. We berekenden de Energieprestatiecoëfficiënt (EPC), die 70% beter is dan de wettelijke norm, en stelden het energielabel vast op A+++. Onze adviseur onderhield het contact met de assessor en begeleidde de inspecties, zowel van de bouwplaats als bij de oplevering. Daarnaast voerden we akoestische metingen uit en zal bba binnenmilieu nog metingen voor thermisch comfort uitvoeren bij de benodigde zomerse temperaturen.

Bovendien heeft Hotel Jansen ook het BREEAM In-Use certificaat behaald met een schitterende Excellent score op het onderdeel Asset.

Uniek en toonaangevend

Voor zover wij weten, is deze combinatie van certificeringen uniek en plaatst het Hotel Jansen Bajeskwartier in de top van duurzame hotels in Nederland. Wij feliciteren Hotel Jansen Bajeskwartier van harte met deze prachtige BREEAM-scores!

Onze adviseurs

Erik Meijerink

Adviseur Bouwfysica en duurzaamheid

Patries Robijn-Meijers

Adviseur brandveiligheid

Martin Klein

Adviseur Brandveiligheid

Mirjam Peters

Adviseur Bouwfysica en duurzaamheid

Nick van Gelderen

Adviseur Bouwfysica en duurzaamheid

Erik den Tonkelaar

Adviseur Bouwfysica en stromingsgedrag

Duurzaamheid en Gezondheid

Energy Academy Europe, pv-panelen | DGMR

Of het nu gaat om duurzaamheid, circulariteit of gezondheid, de ingenieurs en adviseurs van DGMR dagen opdrachtgevers uit om deze thema’s vanaf de start in het ontwerp te betrekken. Samen kijken we naar wat mogelijk en haalbaar is. En we vertalen ambities naar bijvoorbeeld Paris Proof, BREEAM, WELL of bouwfysische oplossingen.

Energy Academy Europe, pv-panelen | DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.