DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Wat is een geluidsisolatiemeting?

Wat is een geluidsisolatiemeting?

Wie in een gebouw werkt of woont wil geen storende geluiden ervaren. Om feitelijk vast te stellen of de geluidsisolatie van muren, vloeren en gevels de juiste kwaliteit hebben, voeren we metingen uit. Wat een geluidisolatiemeting precies inhoudt en wat opdrachtgevers kunnen verwachten, leggen we uit in deze animatie.

DGMR   |   animatie   |   juli 2023

Schermafbeelding uit animatie over de meting van geluidsisolatie DGMR

Meten van geluidsisolatie

Hoe beter muren, vloeren en gevels geïsoleerd zijn, hoe minder geluid van buiten of van binnen in een ruimte doordringt. De animatie laat zien hoe een meting van geluidsisolatie in z’n werk gaat en wat we daarvoor nodig hebben. Zo komen opdrachtgevers en gebruikers niet voor verrassingen te staan.

Ook deze animatie is te vinden op het Youtube-kanaal van DGMR. We gebruiken de korte uitleg ook voor onze offertes. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden. Ook op deze manier delen we onze kennis en expertise. Eerder maakten we al een animatie over een blowerdoormeting en thermografisch onderzoek.

 

Onze adviseurs

Daan Perfors

Senior adviseur Akoestiek en geluid

Peter Bijvoet

Adviseur bouwfysica

Ontwerpen met BENG

PV-panelen

Bijna-Energieneutrale Gebouwen (BENG) worden de norm. Met BENG ligt er een solide basis om de komende jaren energie-efficiënt en duurzaam te gaan bouwen. Met onze jarenlange verdieping in de BENG regelgeving en onze praktijkervaring, kunnen we u goed helpen bij al uw vragen over BENG.

PV-panelen

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.