DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Handboek bouwfysische kwaliteit gebouwen vernieuwd

Handboek bouwfysische kwaliteit gebouwen vernieuwd

Half juli verscheen de derde versie van het Handboek Bouwfysische Kwaliteit Gebouwen. De inhoud is geactualiseerd en uitgebreid, waarbij al zoveel mogelijk rekening is gehouden met de Omgevingswet. DGMR en bba binnennmilieu behoren bij de ingenieursbureaus die aan het handboek bijdroegen.

Redactie   |   NVBV   |   juli 2023

Handboek Bouwfysische kwaliteit gebouwen, voorkant

Duurzaam, gezond en comfortabel

De inhoud van het handboek is gebaseerd op de uitgebreide kennis en ervaring van een grote groep experts bij verschillende bureaus. Adviseurs van DGMR en dochterbedrijf bba binnenmilieu leverden aan zes van de acht hoofdstukken een bijdrage. Van thema’s als duurzaamheid, visueel comfort en akoestiek tot gebouwschil, thermisch comfort en binnenluchtkwaliteit. Collega Machiel Huisman deed veel organisatorisch en redactioneel werk. Gebruikers van het boek kunnen de komende maanden hun opmerkingen op de inhoud doorgeven via info@klimapedia.nl.

Het handboek geeft de mogelijkheid om de eisen zo vast te stellen dat gebouwen een doelgerichte en verantwoorde bouwfysische kwaliteit krijgen. Deze eisen zijn primair gericht op het creéren van een binnenklimaat dat gezond is voor de gebruiker. Naast een gezond en comfortabel binnenmilieu is ook aandacht voor energiezuinig en duurzaam bouwen van belang. Genoemde eisen en uitgangspunten zijn ook te vinden in documenten als PvE Frisse Scholen, PvE Gezonde kantoren en PvE Gezonde Woningen.

Bekijk het handboek

Onze adviseurs

Merlijn Huijbers

Kennis-en Innovatiemanager Bouwfysica en Duurzaam Bouwen
Kevin Lenting - DGMR

Kevin Lenting

Adviseur Bouw- en geveltechniek en Beveiliging

Gertjan Verbaan

Senior adviseur bouwfysica

Frank Lambregts

Senior adviseur Bouwfysica en akoestiek

Niels Hoekstra

Adviseur Bouwfysica en akoestiek

Machiel Huisman

Adviseur Bouwfysica en akoestiek

Circulair bouwen voor de toekomst

Houten constructie van Triodos Bank, circulariteit in de bouw | DGMR

Samen kijken naar de haalbaarheid en toepassing van innovaties op het gebied van circulariteit. Zo ontstaan gebouwen die flexibel zijn en lang meegaan, waardoor we verspilling en sloop voorkomen.

Houten constructie van Triodos Bank, circulariteit in de bouw | DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.