DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Trots op WELL Platinum v2 voor EDGE-hoofdkantoor

Trots op WELL Platinum v2 voor EDGE-hoofdkantoor

Als eerste in de wereld ontving EDGE Technologies voor haar hoofdkantoor het hoogst haalbare certificaat WELL v2, Platinum. De erkenning onderstreept de ambitie van de ontwikkelaar om een positieve impact te hebben op de gezondheid en het welzijn van mensen in gebouwen. DGMR ondersteunt EDGE daarbij en voerde voor het hoofdkantoor de WELL Performance Verification uit.

DGMR trots op WELL Platinum v2 voor EDGE-hoofdkantoor Foto: Ossip van Duivenbode

Welzijn verbeteren

Het hoofdkantoor van EDGE Technologies zit op de vierde verdieping van het gebouw EDGE Olympic in Amsterdam. Dit gebouw ontving in mei het eerste certificaat WELL Core & Shell Certified Platinum. Ook daarbij was DGMR betrokken als WELL-adviseur om de ontwikkelaar te begeleiden in het traject naar een aantoonbaar gezond gebouw. Toen wij de eerste WELL Performance Testing Organization in Europe werden, werd het EDGE-hoofdkantoor onze eerste opgave. Met een resultaat waar we trots op zijn.

Het EDGE-hoofdkantoor is een duidelijk voorbeeld van de ambities die EDGE heeft op het gebied van gebouwen. Het materiaal en interieur dat in het kantoor wordt gebruikt, is zorgvuldig geselecteerd. Het voldoet aan de strikte VOC-normen van WELL, maar ook aan de eigen duurzaamheidsambities van EDGE voor circulariteit en duurzaamheid.

Om het welzijn van werknemers te verbeteren is het kantoor ontworpen met verschillende functies in gedachten: werkplekken die diverse soorten vergadertypes ondersteunen, open en gesloten werkplekken, akoestische en visuele privacy-schermen, een stilte-bibliotheek en afgesloten belruimtes. Ook het HR-beleid is afgestemd op de welzijnsvereisten. Denk hierbij aan stressverminderingsprogramma’s en minimale bereikbaarheid voor werknemers buiten kantooruren.

WELL Building Standard

Het International WELL Building Institute (IWBI) leidt de wereldwijde beweging die gebouwen transformeert tot plekken waar mensen tot bloei kunnen komen. Voor de toekenning van het WELL-certificaat onderging EDGE grondige tests. Voorheen moesten voor de laatste evaluatie assessoren uit Amerika komen. EDGE schakelde DGMR voor de verificatie in, nu wij sinds maart 2019 WELL Performance Testing Organization zijn.

Onze adviseurs

Antwan van Haaren

Senior adviseur Bouwfysica en gezondheid

Coen van der Graaf

Specialist Bouwfysica & WELL Performance Testing Agent

Een gezond gebouw met WELL

Groene werkomgeving in EDGE Olympic

Ambities om uw gebouw gezond te maken? De WELL Building Standard is een krachtig middel om een gezonde werkomgeving te creëren. Met als doel om de gezondheid en productiviteit van gebouwgebruikers te bevorderen. DGMR is de eerste WELL Performance Testing Organization van Europa.

Groene werkomgeving in EDGE Olympic

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.