DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Trots op WELL Platinum voor EDGE Olympic

Trots op WELL Platinum voor EDGE Olympic

Als eerste gebouw in Nederland ontving EDGE Olympic in Amsterdam een WELL Platinum-certificaat voor een gezonde werkomgeving. DGMR was als WELL-adviseur betrokken bij dit project en is trots op het resultaat. Samen met EDGE Technologies bereikten we deze hoogste score voor hét voorbeeld van een nieuwe generatie gezonde, energiezuinige en slimme gebouwen.

WELL Platinum voor EDGE Olympic. Foto: Ossip van Duivenbode

WELL Platinum Core & Shell

Negen maanden geleden opende EDGE Olympic zijn deuren aan de Zuidas in Amsterdam. Na een energielabel A, een BREEAM-score van 79,11 procent en een hoge score op circulariteit voegt EDGE Technologies nu het certificaat WELL Core & Shell Platinum toe aan het duurzame en gezonde lijstje. De ontwikkelaar EDGE Technologies en DGMR sloegen de handen ineen om de WELL-eisen te vertalen naar gezonde oplossingen in EDGE Olympic.

Een onafhankelijke WELL-assessor uit Londen voerde de verification uit. Op basis van dit onderzoek kende de International WELL Building Institute (IWBI) het eerste platinum-certificaat in Nederland toe voor het casco van het gebouw. EDGE Olympic is hiermee niet alleen een gebouw dat de gezondheid van medewerkers verbetert en productiviteit verhoogt. Het slimme gebouw meet ook nauwkeurig de luchtkwaliteit en controleert voortdurend op gezondheidsaspecten als licht, lucht en comfort.

Interieur volgens WELL

Met EDGE Olympic geeft EDGE Technologies opnieuw zijn visitekaartje af, nu met de focus op een gezonde werkomgeving. De ontwikkelaar en DGMR richten zich nu op het eerste WELL v2-certificaat wereldwijd dat het interieur scoort. Nu DGMR de eerste WELL Performance Testing Organization in Europa is, voerden onze onafhankelijke testing agents de assessments hiervoor uit.

 

WELL-certificering van EDGE Olympic
Visual: EDGE Technologies

Onze adviseurs

Antwan van Haaren

Senior adviseur Bouwfysica en gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.