DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Opening onderwijsgebouw LAB42

Opening onderwijsgebouw LAB42

Afgelopen vrijdag opende onderwijsgebouw LAB42 officieel haar deuren. De Universiteit van Amsterdam (UvA) gebruikt het gebouw voor samenwerking met andere disciplines van de UvA en met externe partijen op het gebied van Artificial Intelligence (AI) en informatiewetenschappen.

Een broedplaats voor AI

De decaan van de opleiding en de projectleider van de bouw namen het woord en gaven aan blij te zijn met het gebouw. Studenten, docenten, hoogleraren en bedrijven kunnen hier terecht om zich te richten op Artificial Intelligence (AI). Daarna  gaf de architect Benthem Crouwel Architects (BCA) een rondleiding.

Focus op energieneutraal


De UvA had hoge ambities voor het gebouw als het gaat om duurzaamheid, gezondheid, flexibiliteit, energiezuinigheid en smartbuilding. De focus lag vooral op energieneutraal bouwen (ENG), circulariteit, materialen met lage CO2 footprint en het toepassen van demontabele systemen. De uitdaging om al deze wensen bij elkaar te brengen, legde de UvA neer bij DGMR.

Meer over project LAB42

Onze adviseurs

Bert Vrijhof

Adviseur Bouwfysica en akoestiek

Martijn Agricola

Senior adviseur Brandveiligheid
Kevin Lenting - DGMR

Kevin Lenting

Adviseur Geveltechniek en beveiliging

Frank Jakobs

Senior adviseur brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.