DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Opening onderwijsgebouw LAB42

Opening onderwijsgebouw LAB42

Afgelopen vrijdag opende onderwijsgebouw LAB42 officieel haar deuren. De Universiteit van Amsterdam (UvA) gebruikt het gebouw voor samenwerking met andere disciplines van de UvA en met externe partijen op het gebied van Artificial Intelligence (AI) en informatiewetenschappen.

Een broedplaats voor AI

De decaan van de opleiding en de projectleider van de bouw namen het woord en gaven aan blij te zijn met het gebouw. Studenten, docenten, hoogleraren en bedrijven kunnen hier terecht om zich te richten op Artificial Intelligence (AI). Daarna  gaf de architect Benthem Crouwel Architects (BCA) een rondleiding.

Focus op energieneutraal


De UvA had hoge ambities voor het gebouw als het gaat om duurzaamheid, gezondheid, flexibiliteit, energiezuinigheid en smartbuilding. De focus lag vooral op energieneutraal bouwen (ENG), circulariteit, materialen met lage CO2 footprint en het toepassen van demontabele systemen. De uitdaging om al deze wensen bij elkaar te brengen, legde de UvA neer bij DGMR.

Meer over project LAB42

Onze adviseurs

Bert Vrijhof

Adviseur Bouwfysica en akoestiek

Martijn Agricola

Senior adviseur Brandveiligheid
Kevin Lenting - DGMR

Kevin Lenting

Adviseur Bouw- en geveltechniek en Beveiliging

Frank Jakobs

Senior adviseur brandveiligheid

Duurzaamheid en Gezondheid

duurzaamheid | gezondheid | BREEAM | DGMR

Of het nu gaat om duurzaamheid, circulariteit of gezondheid, de ingenieurs en adviseurs van DGMR dagen opdrachtgevers uit om deze thema’s vanaf de start in het ontwerp te betrekken. Samen kijken we naar wat mogelijk en haalbaar is. En we vertalen ambities naar bijvoorbeeld Paris Proof, BREEAM, WELL of bouwfysische oplossingen.

duurzaamheid | gezondheid | BREEAM | DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.