DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/3x duurzame gebouwen voor Nederlandse Bouwprijs

3x duurzame gebouwen voor Nederlandse Bouwprijs

In de categorie Gebouwen nomineerde de jury van de Nederlandse Bouwprijs die iconen van duurzaamheid: The Green House, Biosintrum en Circl. Drie innovatieve projecten waarbij DGMR onder andere betrokken was als duurzaamheidsadviseur. Een mooie opsteker voor de verschillende teams.

The Green House

‘Opvallend dat The Green House tot en met de fundering kan worden opgepakt voor recycling of hergebruik’, vindt de jury van dit circulaire paviljoen in het centrum van Utrecht. In drie maanden tijd realiseerden Strukton en Ballast Nedam het gebouw met DGMR als adviseur voor bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid. DGMR woog de voorzieningen vanaf het begin steeds af. Het gaat namelijk niet alleen om duurzaamheid, maar ook om het comfort en de veiligheid van de bezoekers aan The Green House.

Biosintrum

‘Biobased materialen, circulair bouwen en uitzonderlijk duurzaam’ zijn termen die de jury gebruikt in haar typering van Biosintrum. Dit kennis- en innovatiecentrum in het Ecomunitypark van de gemeente Ooststellingwerf ontving de score BREEAM Outstanding. Vanaf de start van het ontwerptraject keken we mee naar alle aspecten in de ontwikkeling om door een slimme combinatie van duurzame oplossingen een zo hoog mogelijke score te realiseren. En dat is gelukt, vindt de jury.

Circl

Met Circl zette ABN AMRO een praktijkvoorbeeld van duurzaam en circulair ontwerpen neer. Ook dit gebouw kan geheel gedemonteerd worden. DGMR ondersteunde de ontwikkeling van Circl met adviezen over bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid. Verder waren we lid van de denktank en dachten we mee over de haalbaarheid en toepassing van innovaties op het gebied van circulariteit. Tijdens onze Bureaudag lieten we dit jaar alle collega’s kennismaken met de oplossingen die we voor Circl bedachten.

Op maandag 4 februari 2019 maakt de jury tijdens de BouwBeurs bekend wie de winnaars van de Nederlandse Bouwprijs 2019 zijn.

Onze adviseurs

Paul Zwartjes

Senior adviseur Akoestiek en bouwfysica

Jean Frantzen

Adviseur Duurzaamheid en Gezondheid

Erik Meijerink

Adviseur Bouwfysica en duurzaamheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.