DGMR/Medewerkers/Jean Frantzen

Jean Frantzen

Adviseur duurzaamheid en gezondheid
"Voor Jean is duurzaamheid een manier van leven, hij weet dat met enthousiasme over te brengen."

Jean’s werkbeleving

“Gelukkig staat duurzaamheid hoog op de agenda in de bouw. Er is zelfs geld mee te verdienen! Het is altijd een mooie uitdaging om de visie van een opdrachtgever te vertalen naar uitgangspunten, op basis waarvan ik samen met het ontwerpteam een duurzaam gebouw realiseer.

Ik werk graag aan projecten waar duurzaamheid breed wordt geïntegreerd. Daarbij is de visie van de opdrachtgever het uitgangspunt, de locatie en de orientatie. En vervolgens zal de opgave samen met de architect en installateur vertaald moeten worden naar een ruimtelijk concept waarbij laag energiegebruik en een gezonde leefomgeving bovenaan staan.”

Wat Jean bezig houdt

“Ik ben graag in de natuur om te mountainbiken. Ook loop ik graag rond met een verrekijker om vogels te spotten. Regelmatig geef ik voor Staatsbosbeheer natuurrondleidingen en laat ik mensen de diversiteit van het landschap en de natuur zien.

De veelzijdigheid van de natuur is voor mij een enorme inspiratiebron. Het leven heeft zoveel interessante oplossingen ontwikkeld voor veel uitdagingen waarvoor wij staan. Bijen zorgen zelf voor een constante temperatuur in hun korven, planten maken zelf energie uit zonlicht, een sidderaal kan een flinke electrische schok opwekken. Dit is allemaal mogelijk met behulp van lokaal aanwezige bronnen en relatief simpele processen. Daar kunnen we veel van leren.”

Jean denkt mee over

  • Opstellen van visie op duurzaamheid, wensen van de opdrachtgever vertalen naar bouwkundige uitgangspunten en bijpassend instrument om duurzaamheid te meten.
  • Duurzaamheid meten met behulp van instrumenten, met name BREEAM-NL.
  • Met architect komen tot ruimtelijk concept waarbij verschillende bouwkundige disciplines integraal samengebracht worden, met als resultaat een energiezuinig en gezond gebouw.

Stel uw vraag aan Jean!

Vul het formulier in!

  • Hidden

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.