DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/ABN AMRO’s Circl is open

ABN AMRO's Circl is open

Onder andere als adviseur Duurzaamheid is DGMR apetrots op de opening van Circl, het circulaire paviljoen van ABN AMRO in Amsterdam.

Circulair paviljoen Circl van ABN AMRO | DGMR

Onder andere als adviseur Duurzaamheid is DGMR apetrots op de opening van Circl, het circulaire paviljoen van ABN AMRO in Amsterdam. Vanaf het begin was DGMR betrokken bij de totstandkoming van dit toekomstbestendige paviljoen.

Een praktijkvoorbeeld van circulair ontwerpen en bouwen wilde ABN AMRO in de tuin naast het hoofdkantoor neerzetten. Door zelf het hele proces te doorlopen, deed de opdrachtgever ervaring op die ze wil doorgeven. Het gebouw bevat onder andere innovatieve technieken voor energieopwekking, energieafgifte en thermische isolatie.

Circulariteit

DGMR ondersteunde de ontwikkeling van Circl met adviezen over bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid. Verder waren we lid van de denktank en dachten we mee over de haalbaarheid en toepassing van innovaties op het gebied van circulariteit.
Vanaf de start is rekening gehouden met de recyclebaarheid van de gebruikte materialen. Het paviljoen is voor het grootste deel uit hout opgetrokken. En een deel van de gevel is geschikt gemaakt om nieuwe, nog duurzamere materialen op te testen. Een grote glazen pui geeft een open uitstraling aan het door BAM opgeleverde Circl en zorgt dat er voldoende daglicht in het gebouw komt.

Met het nieuwe paviljoen, dat door Architekten Cie. is ontworpen, creëert ABN AMRO een inspirerende ontmoetingsplaats voor collega’s, klanten en bewoners van de Zuidas. Tussen het paviljoen en het huidige hoofdkantoor komt nog een binnentuin.

 

Circulair paviljoen Circl van ABN AMRO | DGMR

Onze adviseurs

Paul van Bergen - DGMR

Paul van Bergen

Adviseur bouwfysica
Antwan van Haaren - DGMR

Antwan van Haaren

Adviseur Duurzaamheid en gezondheid
Erik Meijerink - DGMR

Erik Meijerink

Adviseur duurzaamheid en gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.