DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Internationale BREEAM Award voor Triodos Bank

Internationale BREEAM Award voor Triodos Bank

Het hoofdkantoor van Triodos Bank op landgoed De Reehorst won de 2021 BREEAM Award in de categorie Commercial Projects Post Construction. De internationale jury is onder de indruk van het circulaire potentieel van het gebouw. Als BREEAM-expert is DGMR trots op deze begeerde onderscheiding.

Triodos Bank op Landgoed De Reehorst | DGMR Foto: triple A visualz

Grenzen verleggen

Dat het duurzame en circulaire hoofdkantoor van Triodos Bank in de competatieve categorie is opgevallen, vindt de jury van de BREEAM Awards een ongelooflijke prestatie. “Het gebouw is energiepositief en maakt gebruik van innovatieve oplossingen voor energieopslag en -opwekking”. De award is de vijfde erkenning voor het ontwerpteam dat een kantoor creëerde dat duurzaam, circulair en volledig in harmonie met de omringende flora en fauna is.

Het kantoor van de Triodos Bank behaalde eerder het certificaat BREEAM Outstanding met een score van 94,3 procent. De energieneutrale huisvesting leverde daaraan een belangrijke bijdrage. Net als de allerhoogste gezondheidseisen die aan de verwerkte materialen gesteld zijn. Veel hout en tweedehands gipsplaten, een lowtech installatie, maximaal daglicht, warmte-koudeopslag en meer dan 2.000 zonnepanelen droegen ook bij aan de hoge score.

Het team van Triodos Bank, EDGE, RAU, JP van Eesteren en DGMR hebben samen de grenzen van duurzaamheid, circulariteit en integraal gebiedsontwerp kunnen verleggen.

 

Film: Triodos Bank, ruimte voor duurzaamheid

Onze adviseurs

Mirjam Peters - DGMR

Mirjam Peters

Adviseur duurzaamheid en gezondheid
Paul van Bergen - DGMR

Paul van Bergen

Adviseur bouwfysica

Circulair bouwen voor de toekomst

Houten constructie van Triodos Bank, circulariteit in de bouw | DGMR

Samen kijken naar de haalbaarheid en toepassing van innovaties op het gebied van circulariteit. Zo ontstaan gebouwen die flexibel zijn en lang meegaan, waardoor we verspilling en sloop voorkomen.

Houten constructie van Triodos Bank, circulariteit in de bouw | DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.