DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/BREEAM-NL Outstanding voor nieuwbouw Triodos Bank

BREEAM-NL Outstanding voor nieuwbouw Triodos Bank

Eind maart ontving Triodos Bank het langverwachte certificaat BREEAM-NL Outstanding voor de nieuwbouw op landgoed De Reehorst in Driebergen-Rijsenburg. De score van 94,32% is een prachtige erkenning voor alle betrokken partijen, waaronder DGMR als BREEAM-NL Expert en adviseur bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid.

DGMR als BREEAM-expert trots op Outstanding voor Triodos Bank

Energieneutraal en comfortabel

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Triodos Bank. Zo zijn in het nieuwe kantoor veel natuurlijke en emissie-arme materialen gebruikt. Het gebouw heeft een houten kern, de vloeren zijn van hout en de gerecyclede wanden zijn afgewerkt met linnen voor een akoestische werking. Samen met aannemer J.P. van Eesteren ontwikkelde DGMR deze vloeren en wanden die niet alleen duurzaam zijn, maar ook zorgen voor een comfortabele werkomgeving.

Andere oplossingen die bijdroegen aan de duurzame ambities waren de slimme warmte- en koudeopslag en bijvoorbeeld de groene daken die het regenwater opslaan. Ook is het parkeerdek uitgerust met 3.300 m2 zonnepanelen die helpen het kantoor 100% energieneutraal te maken. Verder kwam er maar liefs 2,5 hectare natuur bij de lokale omgeving en ondersteunt de bank de stedelijke mobiliteit.

 

 

Bij de certificering heeft DGMR prettig samengewerkt met de betrokken partijen: JOIN (een combinatie van EDGE en Triodos Bank), Rau architecten, EX interiors, Deerns, Arcadis, J.P. van Eesteren, de Bosman Bedrijven, Copijn en de assessor van Techniplan.

Onze adviseurs

Mirjam Peters

Adviseur Bouwfysica en duurzaamheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.