DGMR/Medewerkers/Paul van Bergen

Paul van Bergen

Directeur en Senior adviseur Bouwfysica en duurzaamheid
"Paul bedenkt creatieve oplossingen voor gezonde, comfortabele gebouwen met een zo laag mogelijke milieubelasting."

Paul’s werkbeleving

“Ik zie het adviseren binnen ontwerpteams als een zoektocht naar kansen en concrete oplossingen. Mijn vak, de fysica, biedt oneindig veel aanknopingspunten bij het maken van ontwerpkeuzes. Ik bedenk creatieve oplossingen en maak keuzes die meteen kloppen en zorgen voor bewezen betere prestaties op het gebied van comfort, energie, duurzaamheid en kosten. Mijn passie is het inzetten van bouwfysische principes ten dienste van betere, mooiere en dierbare gebouwen en projecten.

Het is de rol van een adviseur om toe te passen wat je geleerd hebt. En vooral te leren van wat je gedaan hebt. Ik wil dan ook van elk project leren en vaar nooit op de automatische piloot.”

Wat Paul bezig houdt

“Ik deel mijn kennis en ervaring graag met anderen. Ik ben succesvol als mijn eigen ideeën en voorstellen door anderen worden overgenomen of verder worden gebracht. Ik ben ervan overtuigd dat de kwaliteit van een project bepaald wordt door de kwaliteit van de samenwerking in het voorbereidingsproces.

Ik zal me dan ook altijd maximaal voor dat proces inspannen. Ik hoop te kunnen bijdragen aan mooiere en betere gebouwen, waar we trots op kunnen en mogen zijn. Ik kan goed luisteren en geef graag duidelijke antwoorden, zodat je weet wat je aan me hebt.

Projecten waar ik trots op ben zijn bijvoorbeeld Westraven Utrecht, het NIOO Wageningen, de PSS-en Hoge Raad, Rijnstraat 8 en Het Gelders Huis.”

Paul denkt mee over

  • Duurzame en gezonde gebouwen, waarin het een plezier is om in te verblijven.
  • Intelligente ontwerpen, die de gewenste prestaties leveren en die integraal ontwerpen zijn. Technische oplossingen en bouwkundige keuzes die elkaar versterken in plaats van tegenwerken.
  • Gebouwen die voldoen aan de bouwfysische en akoestische eisen en prestaties.
  • Bewezen energie efficiëntie gebouwen met een lage milieubelasting.

Stel uw vraag aan Paul!

Vul het formulier in!

  • Hidden

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.