DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/EDGE Amsterdam West klaar voor gebruik

EDGE Amsterdam West klaar voor gebruik

Amsterdam heeft er een uiterst geavanceerd en duurzaam kantoorgebouw bij: EDGE Amsterdam West. De transformatie is afgerond en door EDGE opgeleverd. DGMR is als adviseur duurzaamheid en gezondheid trots op de bijdrage aan de hoogste scores op het gebied van WELL en BREEAM.

Atrium van EDGE Amsterdam West | DGMR Bron: EDGE / Bert Teunissen

Hoogst haalbaar

Bijna drie jaar nam de transformatie van het kantoorgebouw uit de jaren 70 in beslag. Om het beste te kunnen bieden wat denkbaar is, werden wij betrokken als adviseur voor bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid, duurzaamheid en gezondheid. Samen met onze opdrachtgever creëerden we de voorwaarden die van het getransformeerde kantoor een aantoonbaar gezonde werkomgeving maken. Op het hoogst haalbare niveau, WELL Platinum.

Hoofdhuurders APG en Alliander betrekken straks een gebouw dat niet alleen prestaties stimuleert, maar ook duurzaam en energiezuinig is, geen last heeft van de omgeving én nabijgelegen natuurgebieden niet ongunstig beïnvloedt. Om BREEAM Outstanding te halen, is bij de herontwikkeling onder andere een groot deel van de bestaande betonconstructie hergebruikt, worden er meer dan 6.000 m2 zonnepanelen geïnstalleerd en is er heel veel aandacht voor een gezond binnenklimaat.

Unieke eigenschappen

Een van de meest spectaculaire kenmerken van EDGE Amsterdam West is het kloppende hart: het atrium van 3000 m². Met behoud van de unieke eigenschappen van de oorspronkelijke binnenplaats, laat de indrukwekkende glazen koepel veel natuurlijk licht en frisse lucht binnenkomen. De uitdaging voor DGMR zat hiervoor in de akoestiek van de enorme ruimte en het voorkomen van ongewenste opwarming.

We kijken terug op een mooie samenwerking met EDGE, Architecten Cie, DWA, Van Rossum, G&S Bouw en Bosman Bedrijven. Door elkaar te stimuleren de lat hoog te leggen, ontstond het beste gebouw op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en technologie.

Onze adviseurs

Erik Cremers

Adviseur bouwfysica

Hendrik-Jan Doevendans

Adviseur brandveiligheid

Een gezond gebouw met WELL

WELL AP Exam Prep Training

Ambities om uw gebouw gezond te maken? De WELL Building Standard is een krachtig middel om een gezonde werkomgeving te creëren. Met als doel om de gezondheid en productiviteit van gebouwgebruikers te bevorderen. DGMR is de eerste WELL Performance Testing Organization van Europa.

WELL AP Exam Prep Training

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.