DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Deelname aan Dutch Green Building Week

Deelname aan Dutch Green Building Week 2019

Op 23 september aanstaande start de Dutch Green Building Week. Samen met partners als DGMR wil Dutch Green Building Council (DGBC) kennis delen over goede voorbeelden van verduurzaming. Onder de themavlag #HETKANWEL staan wij stil bij projecten voor BREEAM Outstanding, aardgasvrij en WELL.

DGMR neemt deel aan Dutch Green Building Week

Het kan dus WELL

Dinsdag 24 september aanstaande focussen we op duurzaamheid én gezondheid. Welke stappen moet je doorlopen om van een bestaand kantoor een WELL-kantoor te maken? Om van een aangename werkomgeving een aantoonbaar gezonde omgeving te maken? We namen de proef op de som en gingen met ons Haagse kantoor aan de slag. We kwamen erachter dat het kantoor al voor een groot deel aan de WELL-eisen voldoet. Ons WELL-team zet nu de laatste stappen op weg naar certificering. Wat komt er allemaal bij kijken? Waar loop je tegenaan en hoe ga je om met weerstand? We sluiten af met een rondleiding.
Meer informatie en aanmelding via de DGBW-agenda.

Bestaande woningen aardgasvrij

Op dinsdag de 24e houdt Vastgoedjournaal het congres Bestaande woningen aardgasvrij – praktische handvatten voor nu. Collega Gert-jan Wesenbeek geeft tijdens deze bijeenkomst antwoord op een aantal vragen. Wat zijn alternatieven voor aardgas? Waarin verschillen ze van elkaar in de praktijk en wat betekent dit voor gebouweigenaren? Hoe komt warmte nu het gebouw binnen en hoe gaat dat over 20 of 30 jaar? Wat is verstandig om nu al te doen en wat kost c.q. bespaart dat? Door onderhoudsprogramma’s en portefeuillebeleid verstandig in te richten, is de overgang straks makkelijker en dat bespaart geld.
Meer informatie en aanmelding via Vastgoedjournaal.

Twee strategieën voor BREEAM Outstanding

Woensdag 25 september presenteren we in Groningen. Nadenken over duurzaamheid vraagt meer dan een BREEAM-scorelijst invullen. BREEAM-NL is een meetinstrument dat je als middel inzet. Het begint bij visie op het gebouw, zodat de architect een ontwerp kan maken. Doelstellingen en eisen bepalen waaraan het gebouw moet voldoen. Het resultaat meet je vervolgens. Wat zet je centraal? De Energy Academy Europe doet onderzoek naar de energietransitie en zette voor het Outstanding-certificaat energie centraal. Voor het Outstanding-certificaat van het Biosintrum staat het materiaalgebruik centraal.
Meer informatie en aanmelding via de DGBW-agenda.

Duurzame energie in landschap en stad

Aansluitend aan de vorige lezing houdt de Hanzehogeschool Groningen een presentatie. In energietermen zullen we meer CO2 moeten vastleggen dan we uitstoten. En dat kan alleen maar door meer energie duurzaam en schoon op te wekken. Daarbij hebben we het landschap en de stad nodig. Alle woningen neutraal en geïsoleerd, is onvoldoende om de uitstoot daadwerkelijk om te draaien in het zuiveren van de atmosfeer. We zullen dus ons energiesysteem anders moeten inrichten. De lezing geeft vier punten om veranderingen te bewerkstelligen en laat de betekenis daarvan voor stad en land zien.
Meer informatie en aanmelding via de DGBW-agenda.

Onze adviseurs

Laura van de Pol

Ontwerper Bouwfysica & Gezondheid, WELL AP & WELL PTA

Gert-Jan Wesenbeek

Adviseur bouwfysica en installaties

Jean Frantzen

Adviseur Duurzaamheid en Gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.