DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Biosintrum wint Nederlandse Bouwprijs 2019

Biosintrum wint Nederlandse Bouwprijs 2019

De jury van de Nederlandse Bouwprijs 2019 maakte op 4 februari bekend dat kenniscentrum Biosintrum in Oosterwolde de winnaar is in de categorie Gebouwen. Als adviseur Duurzaam bouwen is DGMR trots op dit mooie resultaat.

Biosintrum in Oosterwolde Foto: kenniscentrum Biosintrum

BREEAM Outstanding

Het Biosintrum is het hart van het Ecomunitypark. De nieuwbouw bestaat voor meer dan tachtig procent uit biobased materialen. Vanwege de integrale aanpak en het circulair bouwen vindt de jury deze inzending een voorbeeldproject. Paul de Ruiter Architects ontwierp dit gebouw en DGMR was vanaf de start betrokken met advies over de juiste materiaalkeuze.

DGMR begeleidde ook de hoge ambitie om een uitzonderlijk duurzaam gebouw te realiseren dat gewaardeerd wordt met een BREEAM-certificaat Outstanding. Biosintrum is een energieneutraal gebouw op een duurzaam park. De jury waardeert de totale groene inpassing in het ontwerp en noemt het betrekken van de doelgroep bij het ontwerp inspirerend. ‘Een gebouw voor en door een duurzame gemeenschap’, aldus de architect.

 

Biosintrum met houten kern

Onze adviseurs

Jean Frantzen

Adviseur Duurzaamheid en Gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.