DGMR/Actueel en kennis/Klantverhalen/Veilig werken bij TVVL met SAM Air

Veilig werken bij TVVL met SAM Air

Als coronamaatregelen voorzichtig versoepeld worden, hoe kunnen medewerkers, klanten en bezoekers veilig werken of een training volgen? Kennisplatform TVVL in Woerden monitort met SAM Air het risico op besmetting via de binnenlucht in kantoor en cursusruimten.

Monitoren met SAM AIr bij TVVL

Situatie en trends

Het coronavirus is onzichtbaar, maar hangt wel in de lucht. DGMR, bba binnenmilieu en Sensornet gingen de uitdaging aan om het risico op besmetting zichtbaar te maken. Door displays te ontwikkelen die de CO2-concentratie in een ruimte vertalen naar een besmettingsrisico van de binnenlucht. De waarden zijn gebaseerd op de Wells Riley-methode gecombineerd met de verspreidingscijfers in Nederland.

De displays bij TVVL maken voor de medewerkers, docenten en cursusdeelnemers duidelijk hoe gezond de binnenlucht is. Een stoplicht geeft aan of actie moet worden genomen door bijvoorbeeld een raam open te zetten of de ruimte te verlaten. In een dashboard zijn in één oogopslag per ruimte de situatie én trends zichtbaar. Dit creëert de grip die TVVL nodig heeft om medewerkers en bezoekers een veilige ruimte te bieden.

Wanneer de data aanleiding is om de luchtkwaliteit nader onder de loep te nemen, dan kunnen de experts van DGMR en bba binnenmilieu adviseren over verbeteringen.

 

Onze adviseurs

Antwan van Haaren is WELL Sound Advisor

Antwan van Haaren

Senior Adviseur Bouwfysica, WELL Sound Advisory & WELL AP

Christiaan de Wolf

Directeur Bouw en Senior adviseur Bouw- en geveltechniek

Frank Jakobs

Senior adviseur brandveiligheid

Grip op de luchtkwaliteit in gebouwen

Binnenluchtkwaliteit meten vanwege corona

Zonder te veel besmettingsrisico naar kantoor of naar school? Ventileren en de luchtkwaliteit meten, zeggen de specialisten van DGMR, bba binnenmilieu en Sensornet. Zij ontwikkelden SAM AIR die 24/7 de kwaliteit van de binnenlucht monitort.

Binnenluchtkwaliteit meten vanwege corona

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.