DGMR/Actueel en kennis/Podcasts/“Ervaringen met het binnenmilieu zijn eenvoudig in kaart te brengen”

"Ervaringen met het binnenmilieu zijn eenvoudig in kaart te brengen"

Welke ervaringen hebben gebruikers met licht, lucht, temperatuur en geluid in een gebouw? Bij certificering voor duurzaamheid en gezondheid blijven gebruikerservaringen vaak achterwege, terwijl ze eenvoudig in kaart te brengen zijn. Ook los van certificering kan de thermometer vaker in het gebouw gestoken worden.

DGMR start met podcastserie Gezonde gebouwen

Snel inzicht

Omdat we veel tijd binnen doorbrengen, is aandacht voor het binnenmilieu belangrijk. Bijvoorbeeld voor de gezondheid en de productiviteit van gebruikers in een gebouw. Merlijn Huijbers van DGMR en Marije te Kulve van bba binnenmilieu vragen aandacht voor een gezond binnenmilieu. “Omdat we zoveel binnen zijn, wordt een klein ongemak opeens toch groot”.

Monitoring, gebouwinspecties en een gebruikersenquête zijn manieren om ervaringen naar boven te halen. Om na klachten problemen op te sporen. Maar ook om aan te tonen hoe goed de kwaliteit van een gebouw is. En in deze tijd van corona: wat maakt een werkplek veilig genoeg om te werken? Zo monitort SAM Air de werkplekken op CO2-concentratie en besmettingskans.

En tijdens de podcast zoomen Merlijn en Marije in op de online enquête Healty Building Index tool. Zowel bij bestaande bouw als voor nieuwbouw een snelle manier op inzicht te krijgen in hoe comfortabel gebouwen ervaren worden. Bij klachten, als nulmeting en bijvoorbeeld een jaar na oplevering. “En de HBI-tool zet de resultaten af tegen referentiegebouwen”.

 

Beluister de DGMR Podcast

 

Deze DGMR Podcast is te beluisteren op:
Buzzsprout  |  Google Podcasts  |  Spotify  | Apple Podcasts

Onze adviseurs

Merlijn Huijbers

Kennis-en Innovatiemanager Bouwfysica en Duurzaam Bouwen

Een gezond gebouw met WELL

WELL AP Exam Prep Training

Ambities om uw gebouw gezond te maken? De WELL Building Standard is een krachtig middel om een gezonde werkomgeving te creëren. Met als doel om de gezondheid en productiviteit van gebouwgebruikers te bevorderen. DGMR is de eerste WELL Performance Testing Organization van Europa.

WELL AP Exam Prep Training

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.