DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Ventilatie in scholen aanpakken met subsidie

Ventilatie in scholen aanpakken met subsidie

Vanaf 4 januari 2021 kunnen PO- en VO-scholen gebruik maken van een subsidie om hun binnenklimaat te verbeteren. De Specifieke Uitkering Ventilatie In Scholen (SUVIS) maken de structurele ventilatiemaatregelen waarvoor bba binnenmilieu al langer pleit mogelijk.

Ventilatie in scholen zoals Ashram College | DGMR Foto: Menno Emmink

CO2-meting

Rond de heropening van de scholen vroeg bba binnenmilieu al aandacht voor ventilatie. Goed ventileren is op veel Nederlandse scholen een uitdaging, zo stelde de DGMR-dochter. Onderzoek van het Landelijk Coördinatieteam Ventilatie Scholen (LCVS) bevestigde in oktober dit beeld. Met de SUVIS-uitkering komt de verbetering van de ventilatie nu binnen handbereik.

De regeling geldt alleen voor schoolgebouwen die niet aan de eisen van het bouwbesluit voldoen. En naast verbetering van de luchtverversing moeten ook een CO2-monitoring en een energieregistratie- en bewakingssysteem worden aangebracht. Bba binnenmilieu kan voor scholen en gemeenten in kaart brengen waar het misgaat met het binnenklimaat en welke concrete ventilatieverbeteringen nodig zijn. De CO2-waarden en besmettingskans kunnen we monitoren met SAM Air.

Energiebesparende maatregelen

Hoewel de focus ligt op het verbeteren van de ventilatie, kunnen energiebesparende maatregelen ook onderdeel van de aanvraag zijn. Samen met de adviseurs van DGMR kunnen scholen passende maatregelen voor duurzaamheid bepalen. Binnen de SUVIS-regeling wordt 30 procent van de kosten vergoed.

Gemeenten moeten de aanvragen voor scholen doen. De toekenning van de subsidie gaat op volgorde van binnenkomst. Wees er dus snel bij!

Onze contactpersonen

Antwan van Haaren - DGMR

Antwan van Haaren

Adviseur Duurzaamheid en gezondheid
Frank Jakobs - DGMR

Frank Jakobs

Adviseur duurzaamheid en gezondheid

Grip op de luchtkwaliteit in scholen

Luchtkwaliteit en ventilatie in scholen

Wij kunnen voor scholen en gemeenten niet alleen in kaart brengen waar het misgaat met het binnenklimaat. We kunnen ook begeleiding bieden in het verbeterproces en samen met de installateur een passend pakket aan concrete maatregelen voor u bepalen.

Luchtkwaliteit en ventilatie in scholen

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.