DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Unilever: innovatief en duurzaam

Unilever: innovatief en duurzaam

Vanwege hun focus op duurzaamheid en innovatie gaat Unilever met Dura Vermeer en Paul de Ruiter Architects in zee voor zijn Global Foods Innovation Centre in Wageningen.

Unilever Global Foods Innovation Centre | DGMR

Vanwege hun focus op duurzaamheid en innovatie gaat Unilever met Dura Vermeer en Paul de Ruiter Architects in zee voor zijn Global Foods Innovation Centre in Wageningen.

Unilever koos voor het verreweg meest innovatieve ontwerp, “waarbij ze de voor ons zo belangrijke duurzaamheidsaspecten van het gebouw en onze ambitie om onze medewerkers de meest innovatieve en inspirerende werkplek te bieden, in de volle breedte in hun voorstel hebben verwerkt”, aldus John Verbakel, de Vice President R&D bij Unilever. Op aangeven van DWA maakt DGMR onderdeel uit van het ontwerpteam van Dura Vermeer en adviseert over de bouwfysica en de brandveiligheid.

Comfortabel en veilig

Begin deze week onthulde voedingsmiddelenconcern Unilever het ontwerp op de campus van de Universiteit van Wageningen. Door de integratie van open werkplekken, laboratoria en een mini-fabriek wordt het nieuwe Unilever-pand een inspirerende werkomgeving. Aan DGMR de opgave om er ook een comfortabele en veilige omgeving van te maken.

Welzijn van gebruikers

Het Global Foods Innovation Centre ambieert bij oplevering te voldoen aan de hoge BREEAM-norm en circulaire economieprincipes. Diverse innovatieve technieken en een geraffineerde indeling die beweging en ontmoeting stimuleert, dragen bij aan de gezondheid en het welzijn van de gebruikers van het nieuwe Unilever-gebouw.

Het Global Foods Innovation Centre van 18.000 m2 bestaat uit een Pilot Plant, een Food & Customer Experience en twee verdiepingen met kantoren en laboratoria. Het nieuwe pand opent naar verwachting medio 2019 haar deuren.

 

Onze adviseurs

Antwan van Haaren is WELL Sound Advisor

Antwan van Haaren

Senior Adviseur Bouwfysica, WELL Sound Advisory & WELL AP

Leo van Haren

Adviseur bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!