DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Tweede leven voor iconische toren DNB

Tweede leven voor iconische toren DNB

De Satelliet, de ronde toren van het kantoorgebouw van De Nederlandsche Bank, krijgt een tweede leven. De zorgvuldig uit elkaar gehaalde onderdelen worden hergebruikt voor nieuwbouw in Amsterdam. DGMR is door ontwikkelaar RE:BORN Real Estate gevraagd mee te werken.

hergebruik iconische toren DNB | DGMR Foto: RE:BORN

Losmaakbaarheid

Voor de toekomstige remontage van De Satelliet adviseerden we over de aspecten bouwfysica en brandveiligheid. In open dialogen dachten we in team circulariteit na over losmaakbaarheid en denken in bouwsystemen à la legoblokjes. Door te doen, leren we met elkaar het meeste van deze casestudy. De onderdelen van de ronde toren zijn zo efficiënt mogelijk gedemonteerd, zo duurzaam mogelijk getransporteerd en opgeslagen tot de losmaakbare remontage op een nieuwe locatie.

De renovatieplannen van DNB voor het hoofdkantoor aan het Frederiksplein in Amsterdam vormen de aanleiding voor het hergebruik van De Satelliet. De renovatie is er op gericht om een toekomstbestendige huisvesting te realiseren: toegankelijk, flexibel te gebruiken, duurzaam, energiezuinig en passend bij een publiek-maatschappelijk instituut als DNB. DGMR maakt deel uit van het team dat de ambities gaat realiseren.

Onze adviseurs

Jean Frantzen - DGMR

Jean Frantzen

Adviseur duurzaamheid en gezondheid
Laura van de Pol, DGMR

Laura van de Pol

Adviseur Duurzaamheid en gezondheid

Circulair bouwen voor de toekomst

Houten constructie van Triodos Bank, circulariteit in de bouw | DGMR

Samen kijken naar de haalbaarheid en toepassing van innovaties op het gebied van circulariteit. Zo ontstaan gebouwen die flexibel zijn en lang meegaan, waardoor we verspilling en sloop voorkomen.

Houten constructie van Triodos Bank, circulariteit in de bouw | DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.