DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Parkachtig Willemspoort

Parkachtig Willemspoort

Mede dankzij advies van DGMR zijn de parkappartementen van het nieuwe Willemspoort in Den Bosch veilig en berekend op het geluid van de omgeving.

impressie Willemspoort Den Bosch

Mede dankzij advies van DGMR zijn de parkappartementen van het nieuwe Willemspoort in Den Bosch veilig en berekend op het geluid van de omgeving. Al in een vroeg stadium dacht DGMR mee over de bouwfysica en brandveiligheid.

Hoe zetten we de verschillende gebouwen ten opzichte van elkaar neer? Slagschaduw, luchtkwaliteit en uitzicht waren daarbij een thema, maar ook geluid. En welke slimme oplossingen voor geluid vragen de appartementen om comfortabel te wonen in een driehoek van drukke wegen? Al in die eerste fase van het project betrok Heijmans Woningbouw DGMR erbij. Niet alleen onderzochten we de geluidshinder, ook de windhinder kwam aan bod.

Bewoners stonden ook centraal bij de ontwikkeling van de appartementen zelf. Oplossingen die bewoners in staat stellen te allen tijde hun woning te verlaten bij brand of andere calamiteiten. Ook voerden we in een vroeg stadium overleg met de Veiligheidsregio om een snelle inzet van de brandweer mogelijk te maken.

Ook met energiezuinige maatregelen in de appartementengebouwen ontzorgde DGMR de opdrachtgever. Dit hielp hen onder andere bij het vergunningtraject voor duurzaamheid, brandveiligheid en gezondheid.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mirjam Aarden, senior projectleider bij DGMR.

gevelaanzicht Willemspoort Den Bosch

Onze adviseurs

Gertjan Verbaan

Senior adviseur bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!