DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Nominaties voor scriptieprijs brandveiligheid

Nominaties voor scriptieprijs brandveiligheid 2019

Drie vrouwen maken dit jaar kans op de IFV-VVBA-scriptieprijs 2019. De jury maakte hun nominaties bekend tijdens de expertclass FSE-Nex Generation. Onze collega’s Johan Hoogeweg en Paul Hoondert hielden tijdens de bijeenkomst hun presentatie die ze eerder bij Interflam 2019 in Londen gaven.

Paul Hoondert geeft namens DGMR een presentatie bij Expertclass

Onderzoeken stimuleren

De meest innovatieve, spraakmakende of relevante bachelor- of masterscripties op het gebied van brandveiligheid verdienen jaarlijks een prijs, vinden het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) en de Vereniging van BrandveiligheidsAdviseurs (VVBA). De jury was onder de indruk van de diepgang van de veelal wetenschappelijke scripties. Uit de twaalf inzendingen kozen ze voor de scripties van Tineke School (UTwente), Soheila Bigdeli en Farah Faudzi (beiden UGent). Als betrokken lid van de VVBA stimuleren we dat onderzoeken bijdragen aan de verhoging van kennis over brandveiligheid.

Nieuwe ontwikkelingen

Tijdens de expertclass presenteren de stichting FellowFSE (TU Eindhoven) en de VVBA nieuwe ontwikkelingen, visies en trends op het gebied van brandveiligheid en fire engineering. Daarmee wordt een verbinding gemaakt tussen wetenschappelijk onderzoek, brandpreventie en brandrepressie. Johan Hoogeweg zoomde in op het toepassen van een langere inblaastijd van blusgas. Paul Hoondert vertelde over zijn onderzoek naar ontruimingstijden van verschillende typen ziekenhuispatiënten.

De jury maakt de winnaar van de IFV-VVBA-scriptieprijs 2019 op 14 november aanstaande bekend tijdens het congres Fire Safety & Science in Arnhem.

Onze adviseurs

Patries Robijn-Meijers

Adviseur brandveiligheid

Johan Hoogeweg

Adviseur Brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.