DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Goed vertegenwoordigd op Interflam 2019

Goed vertegenwoordigd op Interflam 2019

Drie DGMR-collega’s geven een presentatie tijdens Interflam 2019. Op 1, 2 en 3 juli vindt dit driejaarlijkse brandveiligheidscongres plaats in Londen. Internationale delegaties komen kennis maken met de laatste ontwikkelingen op het gebied van brandveiligheid.

DGMR-presentaties tijdens Interflam 2019 Bron: Interflam

Beste inzenders

Driejaarlijks vraagt Interflam brandveiligheidsexperts om een samenvatting te schrijven van interessante onderwerpen. De beste inzenders vanuit de hele wereld krijgen een plek in het programma. De organisatie liet de keuze vallen op de jonge(re) garde van onze brandveiligheidsadviseurs om een paper te schrijven en een presentatie te geven.

Op maandag staat Alexander Winthorst bij de posterpresentatie Reactive Fire Protection for Structural Steelwork. Deze presentatie gaat over brandwerend gecoate staalconstructies. De coatings die daarbij gebruikt worden, presteren goed bij een snel ontwikkelende brand. Alexander bespreekt wat er gebeurt met de opschuiming van de coating wanneer deze langzamer opwarmt en/of (te) weinig ruimte heeft om op te schuimen en of een brandwerend gecoate staalconstructie die door een brandwerende scheiding heen gaat aan het EI-criterium voldoet.

Paul Hoondert geeft maandag een presentatie in één van de zalen. De titel van de paper van Paul is New Design Approach for Fire Safe Hospital Wards. Paul deed onderzoek naar de ontruimingstijden van verschillende typen ziekenhuispatiënten. Met deze data is een design tool ontworpen om flexibelere brandveiligheidsstrategieën te ontwikkelen. Hierdoor kunnen ziekenhuisorganisaties een betere (financiële) balans vinden voor investeren in het gebouw of investeren in meer personeel voor de veiligheid van de patiënten.

Op woensdag is Johan Hoogeweg aan de beurt met zijn posterpresentatie over Longer Discharge Times for Clean Agent Fire Extinguishing Systems in Biological Laboratories. Deze paper gaat over het toepassen van een langere inblaastijd van blusgas in een ruimte dan de norm toestaat. Deze langer inblaastijd was nodig in een laboratoriumomgeving waar de afgevoerde lucht gefilterd moest worden en de capaciteit van de filters beperkt was. Om de goede werking aan te tonen zijn brandproeven uitgevoerd.

Interflam 2019

Van 1 tot en met 3 juli aanstaande vindt het toonaangevende Interflam 2019 plaats in London. Vanuit de hele wereld komen delegaties naar de campus van the Royal Holloway University of London voor lezingen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van brandveiligheid. Tijdens de conferentie komen onderwerpen aan bod als: brandproeven, fire safety engineering, brandbeveiligingsinstallaties, brandonderzoek, simulatiemodellen en het menselijk gedrag.

 

Royal Holloway University is de locatie van Interflam 2019
Royal Holloway University of London. Foto: David Iliff

Onze adviseurs

Alexander Winthorst, specialist Brandveiligheid bij DGMR

Alexander Winthorst

Adviseur Brandveiligheid

Johan Hoogeweg

Adviseur Brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.