DGMR/Medewerkers/Johan Hoogeweg

Johan Hoogeweg

Adviseur Brandveiligheid

Johan’s werkbeleving

“Bij mij draait het om werkbare brandveiligheid; daar horen vaak bouwkundige, installatie of organisatorische voorzieningen bij. Als adviseur zie ik het als mijn taak om deze voorzieningen af te stemmen op de wensen van klanten.

Als er voorzieningen nodig zijn voor brandveiligheid, dan probeer ik ervoor te zorgen dat deze niet hinderlijk zijn voor de gebruikers van het gebouw. En dat deze voorzieningen toekomstbestendig zijn. Hierbij maak ik voordurend de afweging tussen brandveiligheid, bruikbaarheid, comfort, duurzaamheid en kosten. Minimaal waar het nodig is, maar soms net even wat meer om het écht veiliger te maken.”

Wat Johan bezig houdt

“Brandveiligheid is een mooi vakgebied waarover iedereen wil meepraten.  Daarom kom je binnen ons vakgebied zeer veel verschillende disciplines tegen, met uiteenlopende belangen en die een eigen taal spreken. Juist deze diversiteit maakt ons vakgebied bijzonder, geen project is hetzelfde, al lijkt dat op het eerste gezicht soms wel zo.

Vanuit mijn achtergrond, de studie bouwkunde en een gedegen brandweeropleiding, heb ik mij verdiept in brandveiligheidsinstallaties. En door mijn brede orientatie begrijp ik de partijen die bij een project betrokken zijn vaak snel. Niets is mooier dan ergens langs te komen en gebouwen te zien waaraan je gewerkt hebt en te weten dat het goed zit met de veiligheid.”

Johan denkt mee over

  • Brandveiligheidsvraagstukken bij nieuwbouw, renovatie of in bestaande situaties.
  • Hoogbouw.
  • Brandbeveiligingsinstallaties, zoals: watermist, sprinkler-, brandmeld-, ontruimingsalarm- en rookbeheersingsinstallaties.

Stel uw vraag aan Johan!

Vul het formulier in!

  • Hidden

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.