DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Nieuwe glorie voor het Stationspostgebouw

Nieuwe glorie voor het Stationspostgebouw

De transformatie van het Stationspostgebouw in Den Haag is afgerond. Eind mei leverden BESIX en J.P. van Eesteren het kantoorgebouw op. Onder andere medewerkers bij PostNL krijgen een duurzame, gezonde en veilige werkomgeving, mede dankzij de adviezen van DGMR.

Transformatie van het Stationspostgebouw in Den Haag | DGMR

Gevel verbeteren

De postkarren van vroeger hebben plaats gemaakt voor comfortabele werkplekken. Ontwikkelaars SENS Real Estate en LIFE-NL benaderden DGMR om mee te denken over bouwfysica en daglicht, energie en duurzaamheid, brandveiligheid en geveltechniek. We deden onderzoek, presenteerden varianten en adviseerden over oplossingen binnen het ontwerpteam, waarvan ook KCAP Architecten deel uitmaakte.

Mede door de gevel te verbeteren met een tweede huid van glas, konden we een aanzienlijk deel op energiegebruik besparen. Daarnaast helpt het bij de geluidwering van weg- en railverkeer om het gebouw heen. Ook onderzochten we bijvoorbeeld op welke afstand van de gevel het straks comfortabel werken is. Met een tussenvloer in de dubbele hoogte kwam steeds meer ruimte beschikbaar.

Transformatie

De transformatie van het Stationspostgebouw is de eerste fase van de gebiedsontwikkeling HS Kwartier. Het kantoorgebouw biedt vanaf 1 juli 2021 kantoorruimte aan huurders PostNL en StationPostOffices.

Onze adviseurs

Christiaan de Wolf - DGMR

Christiaan de Wolf

Adviseur geveltechniek

Een gezond gebouw met WELL

Groene werkomgeving in EDGE Olympic

Ambities om uw gebouw gezond te maken? De WELL Building Standard is een krachtig middel om een gezonde werkomgeving te creëren. Met als doel om de gezondheid en productiviteit van gebouwgebruikers te bevorderen. DGMR is de eerste WELL Performance Testing Organization van Europa.

Groene werkomgeving in EDGE Olympic

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.