DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Monitoring binnenluchtkwaliteit om blootstelling aan corona-aerosolen te minimaliseren

Monitoring binnenluchtkwaliteit om blootstelling aan corona-aerosolen te minimaliseren

Kunnen medewerkers zonder al te veel besmettingsrisico weer naar kantoor komen? Door de luchtkwaliteit op werkplekken en in vergaderruimten te monitoren, krijgen organisaties en medewerkers grip. DGMR lanceert daarom SAM AIR in samenwerking met specialisten van bba binnenmilieu en Sensornet. 24/7 realtime inzicht in het onzichtbare risico op Covid-19-besmetting via aerosolen.

Binnenluchtkwaliteit meten vanwege corona

Eigen dashboard en rapportages

SAM AIR laat medewerkers zien wanneer de luchtverversing onvoldoende is, zodat zij een raam openen, de ventilatie hoger zetten of naar een andere ruimte gaan. SAM AIR monitort of de ventilatie in het gebouw doeltreffend is door de luchtkwaliteit te meten met een netwerk van sensoren. Op het display van elke sensor is de luchtkwaliteit voor de gebruiker duidelijk af te lezen. Een stoplicht geeft aan of het tijd wordt voor meer frisse lucht en bij rood klinkt er een piepje.

SAM AIR verzamelt de meetgegevens op een centrale server en houdt de situatie in de gaten. Werkgevers ontvangen meldingen per e-mail en zien met hun dashboard in één oogopslag hoe het ervoor staat in het gebouw. Ook ontvangen ze rapportages van onze luchtkwaliteitexperts.

Deze experts interpreteren de meetdata en geven een realistisch advies over knelpunten en mogelijkheden om de luchtkwaliteit te verbeteren. Belangrijk is dat de luchtkwaliteit voldoende is om aan de zorgplicht voor medewerkers te voldoen. Zeker als in het najaar meer mensen binnen zijn en ramen en ventilatieroosters dicht gaan.

SAM AIR

Een netwerk om luchtkwaliteit te meten, is zo aangelegd. SAM AIR kent geen kabels of gaten in de muur. De monitors werken op batterijen en hebben een draadloze verbinding met onze eigen server. Kosten: vanaf €2,- per monitor per dag.

Kijk voor meer informatie op https://dgmr.nl/luchtkwaliteit/

Onze contactpersonen

Antwan van Haaren

Senior adviseur Bouwfysica en gezondheid

Christiaan de Wolf

Directeur Bouw en Senior adviseur Geveltechniek

Een gezond gebouw met WELL

Groene werkomgeving in EDGE Olympic

Ambities om uw gebouw gezond te maken? De WELL Building Standard is een krachtig middel om een gezonde werkomgeving te creëren. Met als doel om de gezondheid en productiviteit van gebouwgebruikers te bevorderen. DGMR is de eerste WELL Performance Testing Organization van Europa.

Groene werkomgeving in EDGE Olympic

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.