DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Meten is weten

Meten is weten

DGMR verzorgde samen met M+P in mei tweejaarlijkse meetdagen om de consistentie van geluidmetingen in Europa te onderzoeken.

Round Robin Test, meetopstelling | DGMR

DGMR verzorgde samen met M+P in mei tweejaarlijkse meetdagen om de consistentie van geluidmetingen in Europa te onderzoeken.

Partijen uit Nederland, Duitsland, België en Oostenrijk namen deel aan de zogenoemde Round Robin Test van CPX en SPB die DGMR en M+P in opdracht van Rijkswaterstaat en kennisplatform CROW uitvoerden. Doel van deze onderzoek is de verschillende meetsystemen te controleren en te kwalificeren. Uiteindelijk om de betrouwbaarheid en kwaliteit van geluidsonderzoeken te waarborgen.

De toetsresultaten dienen als basis voor het toekennen van CROW-certificaten aan de deelnemende systemen. De uitsplitsing naar SPB- en CPX-meetsystemen wordt op het certificaat inzichtelijk gemaakt. Bij wegdekkeuringen vindt een CPX-meting plaats. Een SPB-meting registreert op één positie het geluid van passerende voertuigen. Verschilmetingen met een standaard wegdektype maken de geluidsreductie van een wegdek zichtbaar.

 

Round Robin Test, meetwagens | DGMR

Onze adviseurs

Dennis Sanders

Adviseur akoestiek en geluid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!