DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/MEC Assen ontvangt nominatie

MEC Assen ontvangt nominatie

DGMR is blij dat MEC Assen door de jury van de Gouden Kikker Award 2015 als één van de tien beste inzendingen genomineerd is. De gemeente Assen heeft met MEC Assen een bijzonder gebouw dat milieu-educ

MEC Assen, schoorsteen

DGMR is blij dat MEC Assen door de jury van de Gouden Kikker Award 2015 als één van de tien beste inzendingen genomineerd is. De gemeente Assen heeft met MEC Assen een bijzonder gebouw dat milieu-educatie en gemeentelijke groenvoorziening combineert. De duurzaamheidsadviezen die DGMR gaf, leidden tot een gebouw dat is gebaseerd op een termietenheuvel.

Aan de ontwerpers van het gebouw, 24H>architecture, gaf DGMR een aantal duurzaamheidsadviezen die vooral bouwfysisch van karakter waren. Kort samengevat luidde deze: maak gebruik van de oplossingen die de natuur aanreikt in de vorm van de elementen aarde, wind, zon en vuur. De architecht pakte ze letterlijk op als basis voor het ontwerp.

De prijsuitreiking van de Gouden Kikker Award 2015 vindt plaats op 12 november aanstaande tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in Groningen. 

Meer weten?
Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Jean Frantzen, senior adviseur Duurzame leefomgeving bij DGMR.

De Gouden Kikker Award

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!